CS:GO

Här Happys galna Deagle-ace i finaldramat

av Björn Ehrnberg

Vincent ”Happy” Cervoni Schopenhauer, Team EnvyUs oerhört skicklige ledare, ledde återigen sitt franska lag till en stor turneringsseger.
I London lyckades EnvyUs besegra det danska storlaget Team SoloMid i en dramatisk final mycket tack vare Happys fullständigt galna ace med hjälp av en Desert Eagle.
– Det där är den sjukaste rundan jag någonsin sett i CS:GO, konstaterar pensionerade stjärnan Robin ”Fifflaren” Johansson på Twitter efter uppvisningen.

Till kommentatorn Auguste ”Semmler” Massonnats stämma fick Counter-Strike bevittna en av de mest häpnadsväckande rundorna i spelets treåriga historia. I en final, mot tuffast tänkbara motstånd, plockade Vincent ”Happy” Cervoni Schopenhauer i Team EnvyUs fram den mytomspunna Desert Eagle-pistolen, mer känd som en Deagle.

Motståndarna Team SoloMid hade kunnat köpa gevär, medan fransmännen hoppade runt på Inferno med sina pistoler. Det stod 8-9 i matchen och mycket av rundan handlade för Team EnvyUs att få med sig så många danskar till graven som möjligt. Då valde i stället Happy att leverera en runda för historieböckerna.

Genom att på egen hand eliminera den anstormande b-pushen från TSM lyckades Happy att bädda för segern i Dreamhack Open som gick av stapeln i London. Fransmännen åker nu hem igen med nästan 200 000 kronor i bagaget.

Se fler highlights från finalen i London här:

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport