CS:GO

Här kan ni se major-finalen på bio: ”Vi vill ge esporten den plats den förtjänar”

av Björn Ehrnberg
esportskandia

När väl ESL Cologne kliver in i sitt absoluta avgörande skede kommer 450 lyckliga människor få möjlighet att se dramat på en bioduk.
Klassiska biografen Skandia på Drottninggatan i centrala Stockholm öppnar nämligen upp sina portar för CS:GO-entusiaster.
– Vi vill ge esporten den plats den förtjänar. Vi vill se esport på de största scenerna, säger Johan Ryman på Logitech Gaming, som är ett av de företag som i ett samarbete med SF Bio gör eventet möjligt.

10 juli kliver ESL One i Cologne in i sitt mest dramatiska läge. Det är då vi kommer få veta vilket storlag som tar hem lejonparten av den åtta miljoner kronor stora prispotten i årets andra major.

Samtidigt som världsstjärnorna kommer ladda upp i Tyskland kommer svenska CS:GO-fans på hemmaplan kunna samlas på Skandia-biografen på Drottninggatan som öppnar sina dörrar för en ganska annorlunda upplevelse: Se Counter-Strike på den stora duken.

Det är ett samarbete mellan SF Bio, Inet och Logitech som möjliggör att 450 människor kommer kunna se finalen på Skandia. Mellan de sedvanliga pauserna som vi alltid ser under även de största av turneringar kommer besökarna kunna tävla i 1v1 och även ha chansen att vinna en betald resa till Gamescon.
– Esporten är här för att stanna och det är därför vi vill ge den platsen som den förtjärnar, säger Johan Ryman.

Kommer ni eventuellt ta det här vidare till än större biografer, och även utanför Stockholm?
– Absolut. Vi hoppas ju på en stor succé och då kommer vi förhoppningsvis kunna ta det här till ännu fler städer. SF Bio har redan öppnat för den idéen att kanske köra liknande event på Mall of Scandinavia bland annat.

Den här typen av event har en historia av att bli lite ljumna om inte ett svenskt lag lyckas ta sig till final. Hur har ni tänkt där?
– Det vet vi. Därför kommer vi skapa lite mervärde på eventet. Vi vill skapa lite mer gemenskap, mysigt esportevent i helhet. Vi kommer ha så många esport-profiler som möjligt på plats, avslutar Johan Ryman på Logitech.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport