CS:GO

Här lagens hemliga vapen inför finalen: ”Aldrig varit så här förberedda”

av Björn Ehrnberg
dwfriberg

Ninjas in Pyjamas möter Fnatic i en helsvensk final av ESL One i Katowice.
De svenska lagen känner varandra utan och innan, men det pågår ändå ett mind game utan dess like, speciellt runt en annars hårt kritiserad karta.
– Jag känner att vi har världens bästa T-sida på just Cobblestone, säger Jonatan ”Devilwalk” Lundberg, Fnatics coach, till Aftonbladet Esport.

På söndagen smäller det. De två största svenska lagen i CS:GO drabbar samman på den största av scener. Inför närmare 10 000 personer kommer stormakterna att lobba granater och glåpord mot sina motståndare.
– Fnatic kommer visa väldigt stor respekt för oss medan vi bara kommer att köra på med vårt spel, säger en av Ninjas in Pyjamas största stjärnor, Adam ”friberg” Friberg, till Aftonbladet Esport.

”Nästan inte tagit några breaks”

Samtidigt har ett stort lugn brett ut sig i Fnatic-lägret. Lag har tränat som aldrig förr inför den stora turneringen i Polen och lagets tränare, Jonatan ”Devilwalk” Lundberg, avslöjar lagets strategiska drag inför ESL One i Katowice.
–  Vi har haft ett väldigt stort fokus på att kolla på demos inför det här eventet, säger han och fortsätter:
– Vi har spelat helger, hela dagar och nästan inte tagit några breaks – med undantag för att få mat. Vi har samtidigt varit väldigt smarta och taktiska i hur vi tränat, så att det inte blir så att vi bara matar och matar.

”Lagt ner väldigt mycket tid på Cobblestone”

Ninjas in Pyjamas resa mot finalen har gått genom ett danskt storlag och de senaste majorvinnarna, Team EnvyUs. NiP har visat upp ett enormt lugn, trots att man bara en månad innan turneringen drog igång stod utan en AWP-spelare i truppen.
– Vi får kolla lite hur vi ska lägga våra vetos och sådant, och det verkar som att Fnatic lagt ner väldigt mycket tid på Cobblestone, så vi ska kolla in väldigt mycket på hur de spelar den kartan. Förmodligen kommer de att vilja spela den kartan mot oss, säger Friberg.

Men om ni tar bort den kartan kan ni hamna i en situation där ni får möta dem på en annan av deras starka kartor?
– Så är det förstås. Men vi ska snacka igenom det hela – och jag vill inte avslöja för mycket innan matchen.

”Aldrig någonsin varit så förberedda”

Å andra sidan har Fnatics väg till finalen har varit en relativt odramatisk resa och Markus ”pronax” Wallsten, Olof ”Olofmeister” Kjabjer, Freddy ”krimz” Johansson, Jesper ”JW” Wecksell och Robin ”flusha” Rönnquist har inte förlorat en enda karta på vägen mot den stora drabbningen. Och nu kan Devilwalk bli den förste i CS:GO att vinna en major som både spelare och tränare.
– Jag har väl lite i tanken att jag kan bli den förste som vunnit en major som spelare och en som tränare. Det är otroligt härligt och jag är väldigt glad för killarna för de har jobbat stenhårt inför den här turneringen vi har aldrig någonsin varit så här förberedda.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport