CS:GO
English version

Havoc inför Katowice: ”Vi försöker fånga varje chans som det vore den sista”

av Simon Engstrand
havocny

Nästa vecka slåss Vox Eminor mot världseliten i årets första majorturnering där vinnaren går hem 830 000 kronor rikare.
Trots svåra förutsättningar kämpar det Australienska laget med att cementera sin plats som världens bästa lag utanför Amerika och Europa.
– Vi är självsäkra nog att slå de andra lagen på vårt eget sätt, med brutal kraft eller strategier, säger Luke ”Havoc” Pator till Aftonbladet Esport.

Vox Eminor dök upp på den internationella CS:GO-kartan under Dreamhack Winter 2013 när de försökte nå huvudtävlingen genom att spela i BYOC-kvalet. Året därpå deltog de även i båda ESL-evenemangen i Katowice och Cologne. Sedan dess har Vox Eminor blivit ansiktet utåt för Australiensk CS:GO och snart kommer de spela sin fjärde majorturnering på ESL Katowice 2015.
–Vi är så klart peppade och tacksamma för chansen att bevisa genom offline-kval att vi förtjänar en plats i majorturneringar. Inget tidigare Australienska lag har någonsin vunnit på europeisk mark, så vi är stolta och motiverade, säger Luke ”Havoc” Paton till Aftonbladet Esport.

Svåra förutsättningar i Australien

I Katowice räknas Vox Eminor som utmanare och enligt Paton beror det mycket på de svåra förutsättningarna i Australien. På grund av tidsskillnaderna finns det inga bra möjligheter att träna mot lag utanför landets gränser och även inrikes finns det utmaningar.
– Vi kan bara spela mot oss själva och dom i Nya Zeeland, en befolkning som tillsammans når cirka 28 miljoner. Majoriteten av folket i Australien har väldigt dåligt internet, själv laddar jag bara ner 400kb per sekund, säger Paton.

Men i Vox Eminor finns en stor passion. De har alla växt upp med långa nätterna för att inte missa de stora CS-finalerna. Eftersom det inte går att träna mot topplagen kollar de på livesändningar och demos för att lära sig mer om motståndarna. Trots de geografiska utmaningarna kämpar spelarna så gott det går.
– Vi försöker fånga varje chans som om det vore den sista, för realistiskt sett kan det var det, säger Havoc.

Med brutal kraft eller strategier

Under ESL One Katowice vill Havoc cementera lagets position som det bästa utanför Amerika och Europa. Enligt honom innebär det att de måste slå det brasilianska laget Keyd Stars som kvalade in till ESL Katowice samtidigt som Vox Eminor. Och att de klassas som underdogs gör enligt Havoc att de bara kämpar ännu hårdare.
– Jag tror de flesta är överraskade av lagets talang på individnivå, spelare som JKS och AZR är galna. Tidigare har vi varit rädda att spela vårt eget spel men nu tror jag vi har självförtroendet vi behöver för att slå lagen på vårt eget sätt, med brutal kraft eller strategier.

Se lagets väg till Katowice här:

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport