CS:GO
English version

Havoc: ”Jag tror alla lag kommer att välja oss”

av Tobias Lundgren
renegades

Efter första dagen av CS:GO-turneringen under IEM på Gamescom ligger australiensiska LA Renegades rejält illa till, som enda lag med två förluster.
Och enligt Luke ”Havoc” Patton kommer deras dåliga inledning göra dem till måltavlor för de övriga lagen de kommande dagarna.
– Om vi åker ut betyder det att de får högre placering och större del av prispotten, säger den australiensiske stjärnan om fortsättningen på veckan.

Under IEM på Gamescom testar ESL ett nytt format för CS:GO-turneringen, där sex lag gör upp om en prispott på drygt 70 000 dollar. Lagen har fyra ”liv” var och i turneringens BO1-format möts de tills endast ett lag återstår. Ytterligare en twist är att vinnarna i varje möte får bestämma vilka motståndare som ska mötas i nästa match, och fansen bestämmer via Twitter vilka kartor som ska spelas.

”Så fort vi klev fram var vi döda”

Och när röken lagt sig efter onsdagens matcher var LA Renegades dagens förlorare, efter två tunga förluster mot Mousesports och Team SoloMid. Första matchen mot hemmalaget Mousesports slutade med en rejäl kross på Dust2, 16-2.
– Dust2 borde vara en okej karta för oss men Mouse var för skarpa och så fort vi klev fram i deras sikte så var vi bara döda. Men de vann så många rundor i rad där det blev en mot en och två mot tre, så när vi vann en runda var de tvungna att köra en eco trots att de ledde med nio rundor. Så nära var det, så… personligen hade jag några rundor där jag missade skott där om jag satt skotten hade vi fått dem på en eco eller dubbel eco och så hade halvan kunnat bli helt annorlunda, säger en missnöjd Luke ”Havoc” Patton om första matchen.

”Har tränat för lite på Mirage”

Sedan väntade danska topplaget Team SoloMid, på Mirage som är en karta ex-Vox Eminor inte alls känner sig hemma på.
– Jag är rätt säker på att det är allmänt känt att vi inte spelar Mirage. Vi har helt enkelt tränat för lite på den, men vi fick ändå sex rundor. Vår T-halva var dålig men vi vann pistolrundan som CT och vann några extra rundor men de var helt enkelt för starka.

”Jag har inget emot formatet”

Nu får Renegades finna sig i att bli måltavlor för de övriga lagen, som kommer göra allt i sin makt för att slå ut australiensarna för att få en större del av prispotten.
– Om vi åker ut betyder det att de får högre placering och större del av prispotten. Jag tror alla lag kommer välja oss därför.
Men stjärnan verkar ändå uppskatta det nya formatet som ESL introducerat.
– Du kan inte förbereda någonting vilket är spännande, jag har inget emot det. Och vi kan inte vara för hårda mot oss själva oavsett vad som händer. Det skulle vara kul att vinna några matcher men om vi inte gör det kommer vi se framåt mot major-turneringen. Men vi vill vinna så att vi får spela fler matcher.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport