CS:GO
English version

HeatoN efter kvartsfinaltorsken: ”Vi står inför en mental tröskel”

av Björn Ehrnberg
heaton

ESWC var inte den största turneringen för året, och den var inte heller den mest uppskattade av spelare och tittare.
Men när röken nu lagt sig väntar en förmodad, och dramatisk, fransk transferkarusell och ett ukrainskt lag som kommer genomgå en förändring. Men trots kvartsfinaluttåget kommer Ninjas in Pyjamas inte göra några spelarbyten.
– Det är lite av en morfinlösning att byta spelare så fort det går dåligt, säger Emil ”HeatoN” Christensen till Aftonbladet Esport.

Ninjas in Pyjamas åkte på en smärtsam kvartsfinalförlust mot Flipsid3 Tactics under ESWC i Montreal. Flipsid3 gick vidare och förlorade senare mot Na’Vi i semifinalen och nu tyder mycket på att Aleksandr ”s1mple” Kostyliev kommer lämna laget.

Samtidigt åkte franska Team EnvyUs återigen på en amerikansk mina när de blev besegrade av Cloud9. Kort efter att laget blivit utslagna gick lagets manager, Mike ”Hastr0” Rufail, ut på Twitter och skrev att det skulle ske förändringar i truppen. Nu berättar Emil ”HeatoN” Christensen att NiP inte kommer ta till samma dramatiska metoder.
– Det känns som att folk söker enkla lösningar. Våra problem är lite djupare än så och vi står inför en mental tröskel som vi måste ta oss förbi. Vi har nått så många finaler, som vi sedan förlorat, att jag tror att vi bara behöver vinna den viktiga och avgörande matchen för att ta oss förbi det här. Vi har uppenbart talangen i laget.

Kärnan i Ninjas in Pyjamas har varit densamma sedan NiP tog klivet in i CS:GO. dam ”friberg” FribergChristopher ”GeT_RiGhT” AlesundPatrik ”f0rest” Lindberg and Richard ”Xizt” Landström har bara sett två spelarbyten under sina snart tre år tillsammans. Först fick Robin ”Fifflaren” Johansson lämna till förmån för Mikail ”Maikelele” Bill, som sedermera fick ge plats för Aleksi ”allu” Jalli. Men några nya förändringar kommer vi inte att få se.
– Jag har sagt det i flera månader nu. Vi behöver bara en finalseger och ketchupeffekten kommer slå in. Det är jag övertygad om. När det sker kommer vi få tillbaka vårt självförtroende och alla vet vad vi kan åstadkomma när vi tror på oss själva.
– Killarna är extremt motiverade och gör hela tiden allt för att bli bättre. Det finns folk på nätet som klagar hela tiden, men vi som jobbar med det här vet vad som behöver göras och vi är överens om hur vi ska gå framåt.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport