CS:GO
English version

HeatoN om tränarvalet: ”Han kändes som det självklara valet”

av Björn Ehrnberg
heatonnatu

Professionella CS:GO-scenen befinner sig i lite smärre kaos.
På andra sidan Atlanten är transferkarusellen i full rullning, samtidigt har ett av de största lagen i världen valt att satsa på en ny coach.
– Han kändes som det självklara valet, vi letade efter en person som precis slutat spela och hade erfarenhet ifrån proffsscenen, och att sedan Natu är en riktigt härlig och mycket kunnig om CS gjorde det ganska enkelt, säger Emil ”HeatoN” Christensen efter värvningen av Ninjas in Pyjamas nya finska tränare.

Ninjas in Pyjamas står med ny coach. Efter en mindre lyckad inledning på 2015 med flertalet finalförluster och en drös uttåg ur slutspel har NiP nu fattat beslutet att satsa på en ny tränare i laget.

Under de senaste turneringarna har den svensk-finska femman saknat en person bakom skärmarna. Faruk ”pita” Pita har satsat helhjärtat på sitt nya jobb, och enligt Emil ”HeatoN” Christensen hade den tidigare tränaren inte längre tid att delta i alla turneringar och träningar.
– Det finns egentligen bara en anledning till att han inte längre coachar NiP, Pita jobbar otroligt mycket på sitt nya jobb på SEB så han hade helt enkelt inte tiden att hålla på längre, säger lagets manager till Aftonbladet Esport.

”Vårt första alternativ”

Joona ”natu” Leppänen kommer nu att ta Pitas plats i laget. Nu består Ninjas in Pyjamas av två proffs från andra sidan Östersjön och i sin roll som coach ska natu inte bara se till att laget är väl förberedda inför samtliga matcher och turneringar.
– Vad jag tror och hoppas på förutom att vi kommer va i toppen vad det gäller både förberedelser inför matcher och taktiskt är att han faktiskt kan sätta ner foten och våga säga till om saker inte funkar eller om det är något vi måste bli bättre på, förklarar HeatoN.

Hur kommer kommunikationen att fungera i laget?
Natu pratar faktiskt bättre svenska än Allu så det kommer nog inte va några problem alls.

Hur mycket ligger Allu bakom värvningen av Natu?
Att vi redan har en finsk spelare i laget påverkar inte mycket alls faktiskt, natu hade vart vårt första alternativ ändå när Pita inte kunde fortsätta.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport