CS:GO
English version

HeatoN: ”Vi kommer vara bästa laget 2015, jag är helt säker”

av Tobias Lundgren
NiP legend Emil ”HeatoN” Christensen nervous during NiP vs LDLC in the X-Games finals.
NiP legend Emil ”HeatoN” Christensen nervous during NiP vs LDLC in the X-Games finals.

Emil ”HeatoN” Christensen såg sitt lag bli krossat på den avgörande kartan under X-Games-finalen. Men Ninjas in Pyjamas-ledaren öser trots det beröm över sina spelare – och skickar ut ett budskap till communityn. – Jag garanterar att vi kommer vara det bästa laget 2015, jag är helt säker, säger han.

Efter semifinalen mot Fnatic, en match som Duncan ”Thorin” Shields kallade ”den bästa matchen någonsin”, sa Emil ”HeatoN” Christensen att han var nöjd med en topp 2-plats under den första CS:GO-turneringen någonsin på X-Games. Men efter att ha sett sitt lag bli besegrat än en gång av franska stjärnorna i LDLC hade NiP-legendaren en del åsikter kring hur finalen utfördes. – Att komma tvåa och slå Fnatic i semin, jag är jättenöjd med det egentligen. Men det blir ett antiklimax för man vet att vi ska vinna Dust2 egentligen. Vi kastar iväg rundor gratis, precis som vi gjorde mot Fnatic på Inferno, vi gav dem kartan.

”Såg virrigt ut på Cobble”

Med en ny spelare i laget och en längre semester efter finalen på DreamHack Winter har inte NiP haft tid att träna alla tävlingskartorna. Enligt HeatoN var en av de otränade kartorna Cobblestone – samma karta som var en nyckel bakom segern på ESL One förra sommaren. – Det såg virrigt ut på Cobble men det är inte så mycket att göra. Ska jag vara helt ärlig tror jag inte vi tränat kartan med laget vi har nu. Det är nackdelen med att ta in en ny spelare och ta ett break som vi gjorde nu. Vi har två kartor vi inte kan än och plockar bort den ena, sedan dyker den andra upp. Men jag är jättestolt egentligen, killarna är fantastiska och gjorde det hur bra som helst.

”Betyder jättemycket att Nordamerika kliver upp”

Han berömmer även MLG:s turnering under X-Games – deras första event med CS:GO. – Spelarna är jättenöjda och produktionen var bra så det är positivt, även om MLG.tv lämnar lite att önska som streamingplattform. Men det betyder jättemycket att Nordamerika kliver upp. De har alltid varit strax under, men nu är de väldigt nära de europeiska topplagen. Det är bara en tidsfråga innan de är med oss i toppen och det är bra att MLG som är största organisationen där tar in CS.

”Helt säker att vi kommer vara bäst”

För Ninjas in Pyjamas väntar nu ASUS ROG CS:GO Winter Tournament i Finland nästa helg. Sedan spelar de Pantamera CS:GO Challenge i Stockholm 7 februari och IEM Katowice i mitten av mars. Och HeatoN avslutar med en hälsning till communityn och de andra lagen: – Jag garanterar att vi kommer vara det bästa laget 2015, jag är helt säker.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport