CS:GO

Hiko öppnar dörren för Europa: ”Om det finns ett lag som vill ha mig”

av Björn Ehrnberg
cloudHIKO

Spencer ”Hiko” Martin lämnade under onsdagen Cloud9, och det som tidigare var iBUYPOWER. Storstjärnan är nu free agent och öppnar samtidigt upp för en flytt till Europa.
– Jag vill helst undvika det. Om det är den enda lösning för att jag ska fortsätta spela på högsta nivå, så är det något jag kan tänka mig, men bara om ett lag vill ha mig, säger Hiko i sin Twitch-ström dagen efter dramat nådde sin kulmen.

Efter en dispyt gällande truppen i Cloud9 valde Spencer ”Hiko” Martin att lämna det amerikanska laget efter Dreamhack Winter. Laget hade bootcampat i närmare en månad innan 2014 års största turnering, men nderlaget var ett stort nederlag efter att C9 åkt ut redan i gruppspelet.

Hiko hade ett kontrakt som fortsatte löpa med Cloud9, men han hoppade in och spelade i vad som då hette iBUYPOWER. När bettingskandalen uppdagade sig och det drog ihop sig till spel i MLG Xgames i Aspen, valde laget att dra sig ur turnerningen. Anledningen stavades att det låg ett för stort orosmoln över laget och att spelarna valde att vänta in en utredning från Valve.

”Bästa personerna i branschen”

Nu berättar Hiko att han är öppen för en flytt till Europa. I sin första Twitchsändning efter att han tillkännagivit sitt beslut att lämna iBUYPOWER säger stjärnan att en flytt över Atlanten kan bli ett alternativ om tillfället ges, och att det inte finns möjligheter till fortsatt spel i USA. Samtidigt hyllar den tidigare C9-spelaren svenska jättarna Ninjas in Pyjamas.
– De är förmodligen de bästa personerna jag träffat i den här branschen, säger han i sin sändning och fortsätter:
Robin ”fifflaren” Johansson är förmodligen min favoritsvensk.

Utöver att öppna upp för en flytt, berättar Hiko att han ännu inte har en agent, och att han har som ambition att hitta en sponsor till sin Twitch-kanal.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport