CS:GO
English version

HUNDEN: ”Hatet spelare får ta är riktigt vidrigt att se, folk borde tänka sig för”

av Simon Engstrand
Nicolai "HUNDEN" Petersen. Photo: Hltv.org
Nicolai ”HUNDEN” Petersen. Photo: Hltv.org

När SK.Gaming tidigare under sommaren återvände till CS:GO var Nicolai ”HUNDEN” Petersen en utav fem personer som rekryterades.
På grund av dålig individuell statistik riktades snart både hat och hån mot honom, och tre veckor senare lämnade han laget.
– Hatet är riktigt vidrigt att se, folk borde verkligen tänka sig för innan de skriver. Jag tappade mitt självförtroende en kort period, säger HUNDEN till Aftonbladet Esport

Tidigare under sommaren återvände den legendariska jätteorganisationen SK.Gaming till CS:GO-scenen med ett sprillans nytt lag. Under Nicolai ”HUNDEN” Petersens ledning såg vi spelare som 1.6-veteranen Michael ”Friis” Jørgensen och Asger ”AcilioN” Larsen rada upp för att skapa ett nytt danskt storlag. Det tog dock inte lång tid förrän de stötte på patrull.
– Jag tror vi hade för många ledare i laget. Vi hade olika åsikter om hur vi skulle spela, hur vi skulle träna, och så vidare. Lagkemin fungerade inte och enligt mig saknade vi nyckelspelaren Lukas ”gla1ve” Rossander. Så jag lämnade laget efter några veckor, säger danske in-game ledaren HUNDEN till Aftonbladet Esport.

Såhär i efterhand, tycker du fortfarande det var rätt beslut?
– När jag ser dem resa runt världen så saknar jag att spela i ett större lag. Bara så det inte är något missförstånd, tre av dem är väldigt goda vänner till mig utanför spelet och jag saknar dem mycket för att vi hade väldigt roligt ihop. För mig personligen var det dock rätt beslut, jag var inte glad i SK och inte det minsta motiverad. SK var det största som hade hänt i min esport-karriär, men tyvärr med fel lag.

Hat och hån

I början utav SK-eran fick HUNDEN ta emot massiva mängder hat och hån från communityt. Bakgrunden var hans individuellt dåliga statistik som oftast visade röda, negativa, siffror. Nedlåtande fraser som ”BOT HUNDEN” blev ett återkommande tema i Twitch-chatten och på HLTV.
– Det har så klart varit jobbigt vissa gånger, men kollar folk på våra matcher så ser de att jag bara vill vinna, även om det innebär att jag måste gå först och ta information. Jag pratade mycket om detta med Alexander Müller, ägaren av SK, och han sa att ’så länge du känner dig självsäker och du inte tar illa upp kommer du vara stark’. Och efter många samtal med honom så har jag inte tagit illa upp. Jag skulle säga att min individuella form blivit starkare sedan jag lämnade SK så i framtiden kanske jag kommer bringa en del gröna siffror. Jag håller tummarna för det.

Det finns ju en del andra som också fått hat när de inte levererat ”gröna siffror”, som Robin ”Fifflaren” Johansson och Ricardo ”Fox” Pacheco.
– Hatet spelare får ta är riktigt vidrigt att se, folk borde verkligen tänka sig för innan de skriver. Själv tappade jag självförtroendet en kort period, och samma sak lär väl både Fox och Fifflaren gått igenom. Men jag har sett båda dessa spelare vara grymma, och Fifflaren var en riktig best förr i tiden. När folk förlorar skins är trådarna på HLTV inte direkt en boost för självförtroendet, inte alls. Jag antar att jag fångats upp i samma hatstorm som dem.

”Det vände till en fan-grej”

Hatet mot HUNDEN tog en oväntat tvist när fansen plötsligt ändrade sin attityd mot honom. De nedlåtande kommentarerna vände och folk började istället hylla honom, en del gick så lång som att kalla honom ”gud”. Många trådar, som denna, illustrerar klimatskiftet.
– Det är ganska roligt att se hur det vänt till att bli en ”fan-grej”. Nu måste jag bara få in min autograf i spelet så jag kan göra dem ännu mer nöjda, eller spela några dåliga matcher för att hålla igång hypen, säger HUNDEN och fortsätter:
– För tydlighetens skull. När allt hände kring SK så undvek jag att öppna HLTV på grund av allt hat, men nu är alla skämt om ”#csgod” och ”lord hunden” ganska gamla, så jag kan läsa dem utan att bli ledsen.

Tar du det positivt eller negativt?
– Det är bara de senaste två veckorna som jag kunnat ta det positivt. Om de gillar mitt sätt att spela så är det bra, men innan dess var det ganska negativt för mig. Med 60 procents säkerhet kommer jag börja streama snart, så då kanske det blir en mer ömsesidig relation istället för att fansen ska leda showen.

”Enligt mig har vi presterat över förväntan”

Efter den korta perioden i SK Gaming leder nu HUNDEN en ny grupp individer. Med spelare som Lasse ”maeVe” Elgaard och Benjamin ”tabu” Vangstrup i spetsen har ett nytt lag skapats under den röd/vita Reason Gaming-fanan.
– Det går ganska bra och jag kan leda dem som jag vill. Vi har utvecklats mycket, men jag måste tänka på att de inte har någon erfarenhet mot topplagen. Just nu gör vi många misstag, men alla lär sig väldigt fort. Enligt mig har vi presterat över förväntan med vinster mot lag som KILLERFISH, Space Soldiers och Epiphany. Dock är våra mål är inte ens nära de som SK har, men jag är säker på att vi kommer nå dem.

Förutom att streama, vad har du mer på gång i framtiden?
– Jag hoppas jag kan fortsätta vara en profil, jag gillar hypen som är nu, så att börja streama är nog nästa steg i min karriär. När kontrakten med SK skrevs bestämde jag mig för att ta en 6 månader lång paus från plugget och fokusera till 110 procent på SK. Och när jag sedan lämnade hade jag i princip ingenting kvar. Eftersom vi inte får lön i Reason än så länge så har jag tagit jobb på en betting-site. I framtiden kommer jag spendera massor av tid med mitt härliga lag och förhoppningsvis kan vi bringa starka resultat och få lön.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport