CS:GO

Hyllade ledaren efter avskedet: ”Vi har snackat med GeT_RiGhT”

av Simon Engstrand
Sean "seang@res" Gares. Photo: Adela Sznajder / Dreamhack
Sean ”seang@res” Gares. Photo: Adela Sznajder, Dreamhack

Sean ”Seang@res” Gares, en hyllad spelare och möjligtvis den bästa taktikern i Nordamerika, lämnade på måndagen Cloud9.
Ryktena om att stjärnsvensken Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund är på väg över Atlanten såg ut att närma sig verklighet.
Seang@res själv menar dock att fansen inte ska hoppas allt för mycket.
– Vi har pratat med honom om det eftersom vi står varandra ganska nära, men han har kontrakt med NiP och vill inte riktigt göra slag i saken, säger han.

På måndagen stod det klart att den hyllade in-game ledaren Sean ”Seang@res” Gares lämnar amerikanska storlaget Cloud9. Många hade spekulerat att han i stället skulle byta position och bli coach, men enligt kliver han ner helt och hållet.

Fansen har genom omtalade rykten fått höra att stjärnsvensken Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund ska bli den nya spelaren i amerikanska femman. I samband med nyheten om att Seang@res tar avsked spekulerade många att ryktet var ett steg närmare att bli verklighet.

”Jag vet ärligt inte”

Skandalstjärnan Joshua ”steel” Nissan deltog på onsdagen i en talkshow med Mathew ”Sadokist” Trivett och Joona ”natu” Leppänen. Enligt honom var Ninjas in Pyjamas-stjärnan på väg till USA för att spela med Cloud9, först och främst på IEM San José, men att planerna ändrades.
– GeT_RiGhT skulle åka på ”semester” i USA i några veckor och målet var att slutligen gå med i Cloud9. Men jag tror han fick ett stort erbjudande från NiP som Cloud9 inte kunde slå.

Samma kväll besvarade Cloud9-ledaren på fansens frågor. Där bekräftade Seang@res att han pratat med stjärnsvensken om just detta, men menar att det ”mest var på skämt” och att han var ensam i laget med att fråga. Han säger också att han inte vet vem som kommer fylla tomrummet i Cloud9.
– Jag vet ärligt inte om GeT_RiGhT ska gå med i Cloud9. Vi har snackat med honom om det eftersom vi står varandra ganska nära, men han har kontrakt med NiP och vill inte riktigt göra slag i saken, säger Seang@res.
– Om han skulle vilja tror jag helt klart att killarna skulle vilja, men han har kontrakt så det kommer inte hända just nu.

Tills vidare kommer Cloud9 testa olika spelare, och enligt steel var Jake ”Stewie2k” Yip en het kandidat att spela med Cloud9 på RGN Pro Series, då Seang@res var borta. I stället togs Braxton ”swag” Pierce in, då det visade sig att han fick tillåtelse att lira på turneringen. Swag är dock portad från Valve-sponsrade turneringar och är förmodligen i dagsläget inte aktuell att blir Cloud9s femte spelare.

”Kommer inte lämna scenen”

Framöver väntar semester för Seang@res, där han ska tänka igenom de olika erbjudanden han fått och säkerställa att han gör rätt val. Till de som varit rädda för att detta ska innebära slutet för stjärnan han Cloud9-profilen ett glatt besked:
– Jag kommer inte lämna scenen, försäkrar han.

Om de nuvarande Cloud9-spelarna inte lyckas färdigställa uppställningen eller inte kommer igång i tid säger Seang@res att han helt klart kan kliva in och coacha laget. Tills vidare ser det ut som Jordan ”n0thing” Gilbert kommer vara femmans, eller snarare fyrans, taktiske ledare.

Seang@res säger också att han kan tänka sig kommentera på olika turneringar, men att det inte var därför han valde att hoppa av laget. Beslutet att lämna togs enligt honom redan i somras och spelarna var förberedda på förändringarna.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport