CS:GO
English version

Hyllade Tempo Storm-spelaren om lagets framgångar: ”Ett lag måste vara som en familj”

av Simon Engstrand

Efter Luminosity Gamings framgångar kan det nu vara dags för ett nytt brasilianskt lag att ta världen med storm.
Tempo Storm har nämligen på kort tid fått stor uppmärksamhet för sina starka resultat.
– Jag är extremt glad, säger lagets hyllade AWP:are Henrique ”hen1” Teles till Aftonbladet Esport.

Brasilianska Tempo Storm har stigit i rankerna av Counter Strike: Global Offensive-världen. Nyligen tävlade de på jätteturneringen IEM Katowice och tog sig hela vägen till kvartsfinal innan de blev utslagna va Na’vi. Tack vare deras starka prestationer har laget hyllats av communityn.

En av spelarna är Henrique ”hen1” Teles. Den brasilianska uppstickarens intresse för Counter-Strike började redan 2002. Sju år senare bildade han ett lag tillsammans med sin pappa och sina bröder. En av bröderna spelar han med än idag, tvillingbrodern Lucas ”lucas1” Teles.

År 2013 fick han chans att spela i KaBuM.TD vid sidan av veteraner som Gabriel ”FalleN” Toledo och Lincoln ”fnx” Lau. Men ett tag senare slogs KaBuM ihop med en annan organisation och uppställningen gick igenom radikala förändringar. Hen1, Lucas1 och fnx hamnade utanför.
– Ärlig talat ser jag det som en period i min karriär jag behövde gå igenom för att bli bättre både som spelare och som person, säger Hen1 till Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Jag var såklart väldigt ledsen när det hände, laget var som en familj för mig och det är alltid svårt när sådana situationer uppstår. Men man måste bara fortsätta kämpa och det är vad jag gjorde.

”Den gyllne chansen”

Hen1 och Lucas1 startade nytt lag och ungefär ett år senare annonserade den forna lagkamraten FalleN om en tävling vid namn ”Den gyllne chansen”. Första pris var en plats i hans nya organisation Games Academy samt chansen att få flytta till USA och träna Counter-Strike på heltid.

Möjligheten låg framför dem. Hen1 och hans nya lag deltog i tävlingen – och vann. En vinst som innebar att deras liv förändrades dramatiskt.

I dag bor de i Nordamerika, grannar med FalleN och hans Luminosity Gaming. Nyligen gick de dessutom med i Tempo Storm. Framgångarna verkar bara hopa sig.
– Det är fantastiskt. Här får vi fullt stöd så att vi kan ha ett bra liv utanför spelet. Vi kan fokusera inför tävlingar, vi kan träna mot massor av starka och erfarna lag samt delta i många fler turneringar, säger hen1 om det nya livet.

Allra senast tävlade femman på en av årets hittills största turneringar, IEM Katowice, och lyckades ta sig hela vägen till kvartsfinal innan de slogs ut av östeuropeiska storlaget Na’vi. Efteråt fick Hen1 stor uppmärksamhet för sina enastående insatser på tävlingen.
– Jag är extremt glad för laget och våra resultat, säger brasilianaren om framgångarna och fortsätter:
– Jag jobbar hårt och försöker bli bättre varje dag. Och ärligt talat känns det inte som jag har nått min fulla potential ännu. Jag har fortfarande – precis som mitt lag – mycket att förbättra.

Ni verkar ju uppenbart vara väldigt goda vänner med Luminosity Gaming, men finns det också rivalitet mellan er?
– Vi är självklart jättebra kompisar och vi har alltid kul ihop, men inuti spelet är det helt annorlunda och vi är definitivt rivaler. Världen vill se Luminosity mot Tempo Storm i en stor turnering, och vi kan knappt vänta på den matchen heller, säger hen1 och skrattar.

Brasilianaren har gjort den långa resan tillsammans med sin tvillingbror Lucas, ett unikt band mellan två bröder.
– Vad vi har åstadkommit tillsammans går inte att sätta ett pris på. Jag kommer aldrig lämna honom och han kommer aldrig lämna mig. Det är så vi är födda och skapade och så det alltid kommer vara.

Tycker du det är någon i laget som får oförtjänt lite beröm för era resultat?
– Alla verkar tro att ett lag enbart består av fem personer, men det är inte i sant. I vårt lag har vi sex personer. Vår coach Luis ”Peacemaker” Tadeu är en av våra viktigaste pusselbitar, särskilt som han är våran in-game ledare.
– Jag tycker att alla i organisationen har stor del i våra framgångar, till exempel vår chef Andrey ”Reynad” Yanyuk. Också Ricardo ”dead” Sinigaglia och hans fru Camila.
– Ett lag måste vara som en familj, annars kommer man aldrig nå toppen enligt mig.

Tempo Storm

Henrique ”hen1” Teles
Lucas ”lucas1” Teles
Gustavo ”SHOOWTiME” Gonçalves
João ”felps” Vasconcellos
Ricardo ”boltz” Prass
Luis ”peacemaker” Tadeu

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport