CS:GO

Hyllningen efter galna insatsen: ”De borde kickat mig tidigare”

av Tobias Lundgren

Trots att han inte tävlingsspelat sedan bettingskandalen kring iBUYPOWER uppdagades verkar Tyler ”Skadoodle” Latham nu hetare än någonsin.
Under tisdagen ledde han sitt nya lag Cloud9 till seger mot Team Liquid i ESL:s nya superliga, efter en rad galna clutchinsatser som till och med fick spelaren han ersatte i laget att hylla honom.
”Herregud, de borde ha kickat mig tidigare”, skriver Shahzeb ”Shahzam” Khan.

Efter att iBUYPOWER sparkade sitt CS:GO-lag efter att en stor bettingskandal bekräftats av Valve har AWP-stjärnan Tyler ”Skadoodle” Latham gått laglös. Men när silly season tog rejäl fart på nordamerikanska scenen hittade han ett nytt lag i Cloud9, som gjorde sig av med både Shahzeb ”Shahzam” Khan och Kory ”Semphis” Friesen. Enligt uppgifter fick Latham 20 000 dollar i en bonus när han skrev på för laget och nu har han börjat betala tillbaka de pengarna.

”Han är totalt galen”

Under tisdagens match mot Team Liquid i ESL ESEA Pro League visade han upp ett storspel som sällan skådats på den nordamerikanska scenen, då han radade upp clutch efter clutch och till slut ledde Cloud9 till seger med 16-13 efter att de legat under med 12-3 i halvtid.
Höjdpunkten på matchen blev en quad kill han tog i ett kritiskt läge när Cloud9 låg under med 13-9 som CT och Team Liquid försökte planta bomben på A-sajten. Med sin AWP eliminerade han samtliga kvarvarande motståndare och fick kommentatorerna att flippa ut.
– Han är totalt galen, på en helt egen nivå jämfört med alla andra AWP:ers i Nordamerika just nu, hojtade de efter den avgörande insatsen.

”Glad att de plockade upp honom”

Till och med spelaren som fick kliva ur laget när Skadoodle rekryterades passade på att hylla honom.
”Herregud, de borde kickat mig tidigare”, skrev Shahzam innan han förtydligade på Reddit.
”Jag skämtade, men Skadoodle är galen på riktigt. Jag är glad att de plockade upp honom.”

Cloud9 har inlett Pro League med två raka segrar och om nyförvärvet fortsätter spela så här ser det ut att bli en kul säsong för det rutinerade laget.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport