CS:GO

iBUYPOWER hyllas av Fnatics coach Devilwalk

av Tobias Lundgren
iBUYPOWER glada efter segern mot LDLC.
iBUYPOWER glada efter segern mot LDLC.

iBUYPOWER överraskade alla när de under FaceIT tog sig hela vägen till en europeisk final som första nordamerikanska lag någonsin.
Och efter den rafflande finalen mot Fnatic hyllas de nu av motståndarnas coach.
– Det finns inte mycket annat att säga än hatten av, de kommer vara ansedda som en kraft inför resterande turneringar i år, säger Jonatan ”Devilwalk” Lundberg.

Nordamerikanerna stod för en historisk CS:GO-bedrift då de i och med segern mot LDLC i FaceIT-semifinalen blev första lag från USA att spela en europeisk final. Väl där blev Fnatic för svåra men Braxton ”swag” Pierce och hans medspelare bjöd ändå svenskarna på rejält motstånd. Och efter matchen hyllas de av motståndarnas coach.
– De var imponerande får man helt klart säga. Några spelare hade inte sina bästa dagar, men de var otroligt farliga ändå. De spelar bra CS och är svåra att möta. Tyler ”Skadoodle” Latham är en fantastisk AWP-spelare, de har bra setups och CT-spel. Jag är imponerad. Finns inte så mycket annat att säga än hatten av, de kommer vara ansedda som en kraft inför resterande turneringar i år, säger Jonatan ”Devilwalk” Lundberg.

”Kanske inte ens behövs en finalvinst”

Vad skulle det betyda för CS:GO-scenen om de nordamerikanska lagen började ta titlar från de europeiska?
– Det skulle vara bra för scenen om de på något sätt vann, det blir mer rivalitet och diskussioner skapas där man snackar om Europa mot USA. Men jag tror det går ganska bra för USA generellt, de har profilstarka spelare. De kanske inte vinner alla turneringar men man vet vilka spelarna är. Spencer ”Hiko” Martin streamar till exempel väldigt mycket och hjälper scenen att växa. Det kanske inte ens behövs en finalvinst för ett amerikanskt lag på grund av hur profilstarka spelarna är.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport