CS:GO

Amerikanska storlaget kommer inte till spel i Aspen – stjärnan lämnar

av Björn Ehrnberg
hiko

Efter läggmatch-skandalen som skakat CS:GO-scenen står det nu klart att iBUYPOWER inte spelar i MLG X-Games i Aspen, samtidigt har lagets senaste tillskott beslutat att lämna laget.
– Jag vaknade i morse redo att köpa en biljett, men killarna i laget kände sig osäkra innan Valve avslutat sin utredning och känslan av osäkerhet försvunnit. Jag vet inte hur framtiden ser ut, men jag vet att jag nu är en free agent, skriver Spencer ”Hiko” Martin i ett inlägg på Facebook.

I helgen uppdagades det att det amerikanska laget som tidigare gick under namnet, iBUYPOWER, lagt sig i en match under 2014. Nyheten slog ner som en bomb i communityn och flera av lagets spelare står anklagade för att ha bettat emot sig själva på CSGOLounge. Ett påstående som den dåvarande iBUYPOWER-spelaren, Josh ”steel” Nissan har ställt sig på tvären emot.
– Skrällar händer, det är bara att komma över det. Nu säger folk att mSpaz (nyligen värvade till CLG) är det bästa laget i Nordamerika. Det är samma lag som folk anklagar oss för att ha lagt oss mot, sa han under en Twitch-sändning.

Ersätts av Team Liquid

Nu står det klart att laget inte kommer delta i MLG X-Games. Turneringen som kommer att gå av stapeln i helgen är det första stora LAN:et för året. Hundratusentals kronor står på spel och några av världens bästa lag har rest till Aspen för att tävla om säsongens första titel.

I en tweet berättar iBUYPOWERs senaste tillskott, Spencer ”Hiko” Martin, att laget inte kommer spela turneringen. Hiko, som själv inte var med i laget när läggmatchen ska ha ägt rum.

Ersättare till iBUYPOWER blir Team Liquid som nyligen rekryterade Denials lineup.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport