CS:GO
English version

James om Team Immunitys framtid: Det snackas om att flytta till Europa

av Simon Engstrand
James "James" Quinn from Team Immunity. Photo from Team Immunitys facebook page.
James ”James” Quinn from Team Immunity. Photo from Team Immunitys facebook page.

ESL One Cologne har blivit den första majorn någonsin med dubbel Australisk närvaro.
Förutom pubikfavoriterna i Renegades har även Team Immunity funnits på plats, och nu funderar nykomlingarna på att flytta till Europa för fortsatt utveckling.
– Det har snackats om det, så vi får se vad som händer. Ingenting är klart ännu, säger Team Immunity-spelaren James ”James” Quinn till Aftonbladet Esport.

För första gången någonsin har en major-turnering dubbel närvaro från australienska lag. Tidigare har endast pubikfavoriterna från Renegades dykt upp, men med ett utökat antal kvalplatser för den asiatiska och oceaniska regionen har nu även Team Immunity tagit plats.

Båda lagen är dock redan utslagna ur turneringen, och nu söker Team Immunity efter nya sätt att utvecklas och förbättras.
– Personligen känner jag att vi som lag i princip nått våran potential i Australien. Åtminstone på så sätt att vi inte kommer utvecklas genom att bara möta australienska lag. Vi spelar sällan mot Renegades, eftersom de av någon okänd anledning inte vill möta oss. Men det kan inte vara våran ursäkt. Vi måste bli bättre och vi måste fundera på att flytta, säger Team Immunity-spelaren James ”James” Quinn till Aftonbladet Esport.

Samtidigt som James tror en flytt kan vara bra för laget, så oroar han sig också för landsmännen han lämnar bakom sig. Enligt honom kommer det grovt förminska deras chanser att tävla på topp nivå.
– Om vi och Renegades skulle flytta, så innebär det att den Australienska scenen kommer gå utför. Det betyder att scenen inte längre kommer växa och vi kommer inte få fler lag som kan tävla internationellt. Det kommer bli för svårt för dem tror jag. Vi får titta på för- och nackdelarna. Kanske blir det att vi inte flyttar dit, men att vi definitivt kommer spendera några månader i taget där för att utvecklas och bli ett bättre lag, säger James och fortsätter:
– Man får se det som att det inte bara handlar om Immunity och Renegedes, utan vi vill att hela Australien ska prestera bra. Hemma har vi overkligt mycket stöd, så de flesta av oss tänker ungefär ’det skulle vara riktigt coolt att flytta, men vi vill också att andra lag ska ha chans att göra det’, så det handlar mest om att stötta dem.

Men ni överväger i alla fall att flytta?
– Just nu är det bara diskussioner, vi får se vad som händer. Inget är klart. Det handlar om att se var vi skulle kunna åstadkomma och var vi ska åka.

Var skulle ni isåfall flytta?
– Definitivt Europa. Jag ser ingen poäng i att flytta till Amerika. Visst, de har ESL ESEA Pro League, men som jag ser det kommer vi flytta en lång period, om vi nu flyttar. Inte bara för att delta i Pro League och sedan åka hem igen. Dessutom finns de bästa lagen i Europa, så man får tänka långsiktigt. Åker du till Europa får du möta de bästa lagen och utvecklas.

”Bäst-av-en är nästan till vår fördel”

Många ser Team Immunity som det näst bästa laget från Australien efter Renegades. James håller dock inte med i den bilden, och faktum är att Team Immunity vid flera tillfällen slagit Renegades. I slutändan verkar det dock inte spela särskilt stor roll för James.
– Folk kan ju spekulera hur mycket de vill. Vi vet vilket slags lag vi är och vilka resultat vi haft. Missförstå mig inte, Renegades är ett väldigt starkt lag, men på bilden som media berättar och som fansen berättar verkar det som Renegades är på en helt annan nivå. Jag säger nej. Vi är båda topplag i Australien och det är helt enkelt så det är. De kan få tycka att de är bäst, vi kanske också tycker det, men i slutändan slåss vi båda för Australien, så vem bryr sig, berättar James.

Tycker du att bäst-av-en formatet varit negativt för er? Eftersom ni inte fått spela särskilt många matcher?
– Efter den långa resan för oss hit hade vi självklart velat spela så många matcher som möjligt. Men man får tänka på att det är bäst-av-en. Speciellt för oss, eftersom det är vår första major, kan bäst-av-en ibland vara till vår fördel. Vi skulle kunna skrälla, men som det funkar på ESL majors så får det topp-seedade laget välja sida på kartan. De kan göra som Virtus.Pro gjorde, att rösta bort alla kartor som inte är CT-kartor. De fick börja som CT på Cobblestone, vilket uppenbarligen är ett väldigt stort övertag. Så angående bäst-av-en formatet är jag inte direkt nöjd, men man får försöka se både för- och nackdelarna. Det hade kunnat vara till vår fördel, men den här gången var det inte det.

Hur har er första major-upplevelse varit?
– En major är helt annorlunda, det har alla pro-spelare sagt till oss. Alla säger att när det kommer till en major så spelar lagen på en helt anan nivå, förklarar James och fortsätter:
– Jag tycker själv vi spelade fantastiskt bra mot Kinguin. Ricardo ”Rickeh” Mulholland med AWP:n alltså. Jag har spelat med Rickeh i tre år och det där var nog en av hans bästa matcher jag någonsin sätt honom spela. Så vi tar med oss mycket positivt. Vi fick bara en dag på oss att träna här, vilket var lite tråkigt. Hade vi fått längre tid på oss tror jag vi hade kammat hem matchen mot Kinguin.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport