CS:GO

JW efter ESEA-segern: ”Vi hittade vår energi igen”

av Björn Ehrnberg
esea

Fnatic vann den 17:e säsongen av ESEA efter att ha vunnit två bäst av tre-matcher mot Virtus.Pro. Men det var ett omotiverat gäng som anlände till Dallas för att sedan springa hem turneringen.
– När vi kom hit var motivationen nästan noll, men nu till den sista dagen hittade vi vår energi igen, säger Jesper ”JW” Wecksell efter finalsegern för polackerna.

Fnatic är CS:GO-mästare igen. Efter att ha lämnat walk over på Dreamhack efter den omdiskuterade boosten på Overpass mot LDLC var laget tillbaka på turnerings-scenen. Samtidigt var det ett slutkört lag som flög till Dallas.
– Vi var väldigt trötta efter allt som hänt, säger Jesper ”JW” Wecksell i ESEA:s sändning.

Vann dubbla möten klart

Men det var inget som märktes när JW och hans lag gick in i ESEA-finalerna. Under helgen förlorade de endast 3 av 13 kartor och under sista dagen gick de helt obesegrade genom turneringens sista matcher. Först besegrade de iBUYPOWER med 16-12 och 16-9 på Cache respektive Inferno. Sedan väntade polska Virtus.Pro, som under lördagen slog svenskarna med klara 0-2 i Winners Bracket, i finalen.
Eftersom Virtus.Pro hade Winners Bracket-övertag var Fnatic tvungna att vinna dubbla BO3-möten samtidigt som polackerna endast behövde vinna ett möte för att titulera sig mästare. Men svenskarna fick bästa möjliga hämnd då de gick helt rent genom finalspelet, 2-0 och 2-0 på Cache, Mirage, Dust2 och Inferno.

Tar semester

Efter de välspelade serierna mot Virtus.Pro kunde svenskarna plocka hem 20 000 dollar, eller över 150 000 kronor. Och nu väntar en längre semester enligt JW.
– Jag skulle inte säga att vi är utbrända, men vi är väldigt trötta på att spela CS:GO. Vi har mer eller mindre spelat varje dag i fem månader nu, säger han och fortsätter:
– Vi kommer att komma tillbaka i 2015 ännu starkare och mer förberedda efter semestern.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport