CS:GO

KaBuM efter succén: ”Vi vill tacka Flusha”

av Björn Ehrnberg
kabum

Brasilianska KaBuM har avancerat vidare till majorn i Katowice. Efter en övertygande seger mot Team Dignitas på Inferno passade publikfavoriterna att skicka en hälsning till svenske stjärnan Robin ”flusha” Rönnquist, som var en av många som hjälpte brassarna att ta sig till Polen.
– Vi vill tacka hela communityt och Flusha. Utan er hade det här inte varit möjligt, säger Lucas ”steel” Lopes efter avancemanget.

Robin ”flusha” Rönnquist och ett helt communityt bidrog med pengar för att brasilianska CS:GO-laget KaBuM skulle få en chans att kvalificera sig till årets första major i Polen. När sista skottet avfyrats och röken lagt sig på Inferno stod KaBuM som solklara segrare över danska Team Dignitas. Brassarna hade infriat förhoppningarna.
– Det var inte bara vi fem som spelade för en plats till Katowice, utan vi kämpade hela communityt och alla som hade hjälpt oss för att nå hit, säger Lucas ”steel” Lopes i en intervju med Anders Blume och fortsätter:
– Det var tufft för oss.

KaBuM har under senaste månaden kämpat med ekonomin, de har vänt på varenda slant för att ha råd att resa till Polen och där få kämpa om en plats till ESL One Katowice. Resan betalades med hjälp av ESL, ESEA, vänliga CS:GO-fans och en viss svensk stjärna.
– Vi vill tacka hela communityt och Flusha. Utan er hade det här inte varit möjligt.

Flusha valde omgående efter segern i Pantamera att donera en del av sin prispott till det brasilianska laget. Något som nu burit frukt och de brasilianska stjärnorna hoppas nu att Counter-Strike ska fortsätta växa i sitt hemland.
– Communytit börjar ta fart och är på väg att bli riktigt stort i Brasilien, samtidigt hoppas vi att fler kommer börja investera i CS:GO.

På frågan om hur laget kommer göra månaden som kommer innan ESL One i Katowice drar igång svarar steel att de ämnar att resa tillbaka i åtminstone två veckor. –
– Vår plan är att åka hem och sen ordna med sponsorer för att ta oss tillbaka. Dessutom kommer vi behöva träna otroligt mycket.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport