CS:GO

Kabum tappar CS:GO-laget efter pengabråk

av Tobias Lundgren
kabumPUFF

Det brasilianska CS:GO-laget tog hjälp av fansen för att finansiera resan till IEM-kvalet i Katowice.
Och nu har Fallen och hans medspelare lämnat Kabum efter att de hamnat i pengabråk.
– De har sagt att kontraktet inte kommer förnyas och att de redan pratar med en ny organisation, skriver Kabum i ett uttalande (översättning här).

Kabum blev publikfavoriter under X-Games i Aspen då de krossade Cloud9 på Mirage. Efter turneringen stannade Gabriel ”Fallen” Toledo och hans lagkamrater kvar i USA med sikte på att resa vidare till Katowice-kvalet i Polen. Efter en crowdfundingkampanj, där Robin ”Flusha” Rönnquist bland annat bidrog med tusentals dollar, lyckades de skrapa ihop till resan och kunde sedan kvala till ESL One Katowice.

”Blev ’bombade’ av fansen”

Men nu har Kabum och laget gått skilda vägar, efter att Fallen och ledningen hamnat i pengadiskussioner. Enligt ett uttalande från Kabum ska Fallen ha krävt mer pengar för resor, men organisationen menade att resan till Polen skulle bekostas av den andra sponsorn Target Down som tidigare slagit ihop sig med Kabums CS:GO-lag.
”Vi sa att de pengarna inte skulle betalas för att de skulle finansieras av den andra sponsorn. Utan vidare förklaring startade Fallen en crowdfundingkampanj som lyckades. Sedan blev Kabum ”bombade” av fansen som menade att vi inte investerade pengar i laget”, skriver organisationen.

”Berättade att de letar ny sponsor”

När Fallen, efter att ha kvalat till Katowice, kom tillbaka till Brasilien pratade han med organisationen och krävde mer pengar för resor. Han hävdade också att han inte fått några pengar alls från Target Down och att han inte hade något med den affären att göra, trots att han enligt organisationen var den som tog initiativet till att slå ihop lagen.
”Han berättade även att de letade ny sponsor ifall Kabum inte skulle betala pengarna de saknade från den andra organisationen”.

Inte känt vilka som plockar upp laget

Och efter att de talat med Fallen igen meddelade stjärnan att laget inte kommer skriva nytt kontrakt med Kabum.
”De har sagt att kontraktet inte kommer förnyas och att de redan pratar med en ny organisation”, skriver organisationen.

Kabum skriver också att de kommer försöka sätta ihop ett nytt brasilianskt CS:GO-lag. Vilken organisation som kommer plocka upp Fallen och hans lagkamrater är ännu inte känt, men LDLC som nyligen tappade sitt CS:GO-lag till EnVyUs twittrade så här efter beskedet:

Det här är ex-Kabum

Gabriel ”Fallen” Toledo
Fernando ”Fer” Alvarenga
Lucas ”Steel” Lopes
Caio ”zqk” Fonseca
Ricardo ”Boltz” Prass

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport