CS:GO

Kaos på Clutchcon – då levererar stjärnorna

av Björn Ehrnberg
konversationen

Clutchcon i Denver har blivit en mardröm. Extrema förseningar, dåliga datorer och ständiga problem har stört turneringen som skulle föra upp de mindre amerikanska lagen till ytan. Men under det totala kaoset har en konversation mellan CLG och Fnatic snabbt förvandlats till turneringens höjdpunkt.

Efter succén med MLG X-Games i Aspen har den amerikanska Counter-Strike-scenen åkt på ännu en mina. Samtidigt som bettingskandalen kring vad som tidigare var iBUYPOWER rullat ut på bred front har även helgens stora turnering i Denver, Clutchcon, omgärdats av enorma problem.

Återigen är det iBUYPOWER som står i centrum. Den här gången som leverantör av dator. Enligt castern Dustin ”Dust” Mouret har flera datorer tvingats bytas ut och dåliga nätverk har stört turneringen.

Men inget ont utan något gott. När två av turneringens mest stjärnspäckade lag möttes utbröt en chattkonversation mellan spelarna utan dess like. På Mirage i matchen mellan CLG och svenska Fnatic uppstod en ny paus i spelet på grund av tekniska problem. Det som följer går inte att återberätta, utan måste läsas för att förstås.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport