CS:GO
English version

Kartlegendarerna i stort samarbete – ska skapa Mirage2

av Björn Ehrnberg

Michael ”BubkeZ” Hüll ligger bakom de klassiska kartorna cpl_strike och de_mirage. Nu, efter cirka fyra års inaktivitet är han tillbaka med mirage2 som han tillsammans med Shawn ”FMPONE” Snelling kommer ta till CS:GO.
–Jag såg potential för kartan att bli bättre än den första, då tog jag mig i kragen och gjorde klart den, berättar BubkeZ för Aftonbladet Esport.

Michael ”Bubkez” Hüll påbörjade arbetet med de_mirage2 redan 2011. Projektet lades dock på is då allt mer tid spenderades med gården och familjen. Men Michael såg stor potential med kartan och beslutade sig fyra år senare att färdigställa skapelsen.
– Efter att 1.6 gick över till GO tänkte jag först dumpa projektet, när jag några år senare hittade den på datorn frågade jag mig själv ”Fan varför gjorde jag inte klar den?”. Då sa jag till flickvännen att det nog fick bli lite datortid framöver, jag kommer inte kunna släppa det annars, säger Michael ”BubkeZ” Hüll till Aftonbladet Esport.

”Jag står för layout”

Än så länge existerar kartan bara för 1.6 versionen av Counter-Strike. När Michael offentliggjorde sin nya skapelse bemöttes han med mycket positiv respons och snart blev han kontaktad av Shawn ”FMPONE” Snelling, mannen bakom Cache och Season. De har nu inlett ett samarbete och kommer anpassa kartan för CS:GO.
– Jag står för layout och Shawn gör den grafiska designen kan man säga. Det känns såklart jättebra. Han är en erfaren banbyggare och det behövs nog om det här skall bli något bra, berättar Michael för Aftonbladet E-sport

Deras första beslut tillsammans blev att döpa om kartan och helt ändra tema för att inte försvaga kartans varumärke, ”ala dust”.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport