CS:GO
English version

KennyS efter övergången: ”Behöver inte få 30 frags för att vi ska vinna”

av Björn Ehrnberg
kennys
Bild från HLTV.org.

Andra dagen av IEM på Gamescom drar mot sitt slut. Vid skrivande stund har Team EnvyUs ännu inte förlorat en match på LAN med sin nya uppställning och som sig bör, har de Kenny ”kennyS” Schrub att tacka mycket för det.
– Kommunikationen i laget har fungerat bra, vi behöver bara jobba på detaljer som hur vi callar vissa spots på kartorna, berättar världsstjärnan för Aftonbladet Esport.

Om du inte har bott under en sten eller levt helt utan internet under sommaren, så kan du inte ha missat den stora CS:GO-nyheten under sommaren. Kenny ”kennyS” Schrub och Dan ”apex” Madesclaire lämnade Titan och gick till Team EnvyUs medan Richard ”shox” Papillon och Edouard ’SmithZz’ Dubourdeaux gjorde den motsatta resan.

Bara två veckor återstår nu innan årets andra stora major går av stapeln, även den i Köln där sex lag nu gör upp om IEM under Gamescom. Team EnvyUs är på plats och har levererat väl över förväntan, med tanke på hur länge den nya femman har spelat ihop. Men få är förvånade att de spelat så pass bra som de gjort, med tanke på spelarna som befinner sig i den. Och ingen är mindre förvånad än kanske den störste stjärnan i laget.
– Sen jag gick till Team EnvyUs så har min motivation ökat, berättar kennyS för Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Vi har haft bra resultat under våra träningar och vi är här för att vinna turneringen. Uppenbarligen är det vårt första event så vi testar lite olika saker, men vårt stora mål är att göra bra ifrån oss under majorn.

”Vana vid att vinna”

Under onsdagskvällen berättade Nathan ”NBK” Schmitt för Aftonbladet Esport att laget inte har haft en ledig dag sedan laget drog igång sina träningssessioner. Och vid skrivande stund verkar träningarna ha gett resultat.

Vilka är de största skillnaderna mellan de två lagen enligt dig själv?
– NBK, Fabien ”kioShiMa” Fiey och Vincent ”Happy” Schopenhauer är så vana vid att vinna vid det här laget, och det märks i deras mentalitet. De är också nog bättre rent individuellt och jag känner nu att jag inte längre behöver inte få 30 frags för att vi ska vinna. Jag kan underprestera och mina lagkamrater kommer kunna bära mig till seger, säger kennyS.

Samtidigt berättar världsstjärnan att han fortfarande hyser enorm respekt för sina tidigare lagkamrater, men med det sagt känner han att han, samt apex, inte behöver prestera på högsta nivå för att laget ska plocka hem matcherna.
– Nu till majorn hoppas jag att vi i först hand når slutspelet. Gruppspelet är oerhört tufft, men om vi bara kommer förbi det kan vad som helst hända.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport