CS:GO
English version

KennyS inför Dreamhack Summer: ”Sverige är Counter-Strikes hem”

av Björn Ehrnberg
kennydeppar

Få, om någon, professionell spelare är så uppskattad och hyllad på CS:GO-scenen som Kenny ”KennyS” Schrub.
Till helgen besöker han och Titan Sverige återigen för att möta några av världens bästa spelare i Dreamhack Summer.
– Sverige är definitivt ett av mina favoritländer. Det är Counter Strikes hem och publiken på Dreamhack är fantastiskt, så det kommer bli ett nöje att resa dit, säger han till Aftonbladet Esport.

Kenny ”KennyS” Schrub har länge ansetts vara en av CS:GO mest dominanta spelare. Med sin extrema talang med AWP-geväret, har han burit de flesta av sina lag som sina axlar.

KennyS har varit en enorm stjärna sedan dagarna i VeryGames då den franska truppen var nästan det enda laget som kunde mäta sig med Ninjas in Pyjamas. Under de tre senaste åren, har åsynen av KennyS med en AWP i sina händer fått även de mest kända spelarna i världen att skaka.
– Jag har aldrig varit rädd för någon, men jag är rädd för KennyS, berättade Olof ”olofmeister” Kajbjer för Aftonbladet Esport inför ESL One i Katowice.

”Jag var redan i dålig form”

Detta till trots, ända sedan nerfen av prickskyttegeväret har Titan och KennyS formkurva pekat allt annat än uppåt. Laget har misslyckats på tok för många gånger i förhållande till talangen Titan har i sin trupp.
– Det tog en lång tid att anpassa sig till förändringen, speciellt med tanke på att nerfen påverkade just precis min spelstil, säger KennyS till Aftonbladet Esport under organisationens bootcamp innan Dreamhack Summer.
– Den agressiva spelstilen för CT-sidan har inte förändrats, däremot är det mycket svårare nu att spela aggressivt på T-sidan eftersom det blev tuffare att peeka fram en öppnande frag. Jag fick kämpa hårt i början, men ju mer jag spelat desto mer har jag vant mig vid skillnaden.

Hur var det för dig på ett personligt och emotionellt plan när du gick igenom dem hårda tiderna?
– För att vara ärlig hamnade jag i tungt läge. Jag var redan i dålig form och mitt självförtroende hade fått sig en törn. När jag sedan fick möjlighet att testa uppdatering tänkte jag ’Oh nej, de kan inte mena allvar’. Det var en tuff tid, men som jag sa – det blir bättre ju mer man spelar.

Samtidigt som några av de största stjärnorna i världen börjat mer frekvent dyka upp med personliga streams på Twitch – där de visar upp vilka de är och hur de är som människor, har Titan och KennyS ännu inte valt att ta det steget. När det kommer till sin egen personlighet väljer KennyS att beskriva sig själv som en emotionell och dynamisk person.
– Ibland överreagerar jag. När vi vinner och vi är fulla av självförtroende kan det vara en bra sak, men det kan bli dess raka motsats när vi hamnar i underläge. Jag har jobbat hårt på det den senaste tiden och jag har haft möjlighet att förbättra mig mycket, men jag har fortfarande en lång väg kvar att vandra.

”Det är tufft”

När Titan blev besegrade av PENTA Esports under gruppspelet i Katowice, åkte en av turneringens största favoriter ut redan efter två matcher. När de sista skotten avfyrats och röken lagt sig, satt KennyS kvar i sin stol med tårar i ögonen och blicken fäst vid den svarta skärmen.
– Vi spelar alltid för att vinna, så när vi blir utslagna ur stora turneringen är det alltid en stor besvikelse för oss. Jag tror att vår senaste seger kom under Dreamhack Stockholm

Grälar ni samtidigt som ni spelar, och om ni gör det kan ni bli vänner i truppen direkt efter matchen?
– När matchen är igång håller vi diskussionen bara till det viktiga vi behöver prata om kring spelet. Resten får vänta till efter matchen. Även om det är väldigt tungt, så går vi igenom allt som gått fel i vår debrifing efter matchen. Det är tufft, men vi försöker hålla oss lugna under alla omständigheter samtidigt som matchen spelas.

”Sverige är definitivt ett av mina favoritländer”

Hur känns formen inför Dreamhack? Ni har, med några undantag, blivit utslagna alldeles för tidigt i många stora turneringar?
– Just nu känns det som att vi saknar en hel del saker i vårt lag – till exempel jämnhet i vår prestation eller att vi ska vara 100 procent fokuserade när matcherna drar igång.
–  Vi är medvetna om vår enorma potential. Våra förberedelser går rätt bra och för närvarande sitter vi och bootcampar inför helgens turnering.

Under Dreamhack Summer kommer Titan att möta lag som Fnatic, Ninjas in Pyjamas och Na’vi. Samtidigt som laget nu förbereder sig för att möta några av de största lagen i världen, är det en förväntansfull världsstjärna som ser fram emot att landa i Sverige igen.
– Sverige är definitivt ett av mina favoritländer. Det är Counter Strikes hem och publiken på Dreamhack är fantastiskt, så det kommer bli ett nöje att resa dit, säger han till Aftonbladet Esport.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport