CS:GO
English version

kHRYSTAL om att tappa Threat: ”Som att förlora en farsa”

av Simon Engstrand

Förutom att ha vunnit enstaka kartor mot topplag och tagit sig till finalen av Esport SM har de stora framgångarna för Team Acer låtit vänta. Nu står de inför utmaningen att ersätta in-game ledaren Björn ”Threat” Pers.
– När vi tappar Björn så tappar vi farsan i laget, säger Frej ”kHRYSTAL” Sjöström till Aftonbladet Esport.

När laget Chosen såg dagens ljus var det rostiga två 1.6-veteraner, en erfaren CS:GO-kämpe och två relativt okända spelare som slog sig samman. Några månader senare rekryterades de av Team Acer. Förutom att ha kammat hem kartor mot topplag som Fnatic, samt tagit sig till finalen av Esport SM, har de stora framgångarna låtit vänta. Och nu står laget inför en ny utmaning: Att ersätta in-game ledaren Björn ”Threat” Pers som tagit caster-jobb på FACEIT och flyttar till Japan senare i höst.
– När vi tappar Björn så tappar vi farsan i laget, då har vi ingen som kan styra upp ordentligt och hålla tyglarna. Det blir mycket kaos helt enkelt, säger Team Acer-spelaren Frej ”kHRYSTAL” Sjöström till Aftonbladet Esport.

Ersättaren som börjar på ”D”

När de vann semifinalen av Esport SM avslöjade kHRYSTAL att de hittat en ersättare för Threat och att namnet börjar på ”D”. Spekulationerna flödade med namn som Delpan, Devilwalk samt Dennis och i samtal med Aftonbladet Esport avslöjar nu kHRYSTAL att det hela tiden var Dennis ”Dennis” Edman som det handlade om. Dock enbart för SM-finalen på Dreamhack Summer.
– Tanken var att det skulle vara Dennis, men det blev inte så utan han lämnade återbud ganska tätt inpå och då blev det att blixtinkalla Devilwalk, berättar Team Acer-spelaren John ”Wenton” Eriksson.

Kommer laget hålla ihop?
– Förhoppningsvis ska vi det, tanken är iallafall det. Vi vill ju allihop spela, men det handlar om att hitta en skön sista och få kemin att fungera så man får motivation, säger Wenton. kHRYSTAL tillägger:
– Det är ingenting som är riktigt klart, utan vi är fyra spelare i laget just nu. Sen får vi se hur det blir, hur mycket vi rör om i grytan, vilka som vill fortsätta och var vi ens kommer spela.

Målet är att kunna spela på heltid, men tiden i Team Acer kan vara på väg mot sitt slut. kHRYSTAL berättar nämligen att laget fått erbjudanden från andra organisationer. Ett besked väntas komma mot slutet av Juni.

”Den mest oseriösa CS-match jag spelat”

Inför Esport SM-finalen stod det klart att Jonatan ”Devilwalk” Lundberg skulle spela som stand-in för Threat, men i sista sekund blev Christian ”Spitfire” Schiölde sjuk och ersattes då med André ”Rich” Åkerblom.
– Det kan vara den mest oseriösa CS-match jag har spelat genom alla tider, iallafall på ett LAN. Det var i princip ingenting som var uppstyrt. Jag tror vi sa vad vi skulle göra på pistolrundan, men sen var det ”eeh, var håller vi någonstans?”. Det var värre uppstyrt än en mix på internet, berättar kHRYSTAL.

Team Acer

Frej ”kHRYSTAL” Sjöström

John ”wenton” Eriksson

Christian ”Spitfire” Schiölde

Fredrik ”Slap” Junbrant

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport