CS:GO
English version

Kinguin-stjärnan om galna upplevelsen: ”Det är första gången jag känner mig känd”

av Simon Engstrand
Adil "ScreaM" Benrlitom at Dreamhack Summer with Kinguin
Adil ”ScreaM” Benrlitom på Dreamhack Summer med Kinguin

I den andra kvartsfinalen av ESL One Cologne blev Team Kinguin totalt överkörda av Team Solomid.
Men Kinguin fick åtminstone spela på stora arenan, och nu känner sig Adil ”ScreaM” Benrlitom som en riktig stjärna.
– Jag ska inte ljuga, det här är faktiskt första gången jag känner mig som en kändis, säger han till Aftonbladet Esport.

Tidigare på lördagen spelades den andra kvartsfinalen av major-turneringen ESL One Cologne. Där blev det internationella stjärnlaget Team Kinguin totalt överkörda av danska jättarna i Team Solomid.

Men Kinguin fick åtminstone spela på stora Lanxess Arenan, och nu känner sig Adil ”ScreaM” Benrlitom som en äkta stjärna.
– Jag ska inte ljuga, det här är faktiskt första gången jag känner mig som en kändis, säger han till Aftonbladet Esport med ett skratt och fortsätter.
– Andra gånger har det handlat om ett foto här och där, men nu kan jag inte ens gå tio sekunder utan att någon vill ta en bild med mig.

”Vi blev ganska ägda”

För Team Solomid var ScreaM och hand lagkamrater en enkelt match. Och trots att stjärnorna i Kinguin hade väntat sig hårt motstånd från danskarna så fanns det fortfarande hopp.
– Vi ville gå vidare ur gruppspelet, till slutspelet, vilket vi gjorde. Så vi var väldigt glada över det. Men vi hoppades också kunna göra en del skada på TSM, vilket vi inte lyckades med. Vi blev ganska ägda, säger ScreaM.

Mot danskarna i TSM var en tuff match väntat. Att australienska nykomlingarna i Team Immunity skulle bjuda på lika skrämmande motstånd kom däremot som en total överraskning för Kinguin-spelarna.
– Vi spelade totalt annorlunda från hur vi vanligtvis spelar. Dessutom hade vi en dålig första halva och förlorade pistolrundan som CT, vilket gav dem ett väldigt stort övertag. Det var väldigt svårt att komma tillbaks från det, men vi lyckades och förmodligen underskattade vi dem en del. De är ett riktigt starkt lag och spelade väldigt bra.

Hur kändes det att spela på scenen?
– Det var galet. Jag var superglad att få komma tillbaks och spela på scen, det var länge sedan för mig. Jag kände inte någon direkt press på de andra scenerna jag spelat på. Men nu var det annorlunda, jag vet inte, jag kände något på insidan. Det var en skön känsla.

”Kommer alltid finnas folk som hatar och kritiserar”

Fox har fått ganska hårt kritik från communityn, hur påverkar det?
– Det kommer alltid finnas folk som hatar och kritiserar. Vi lyssnar inte på dem för vi vet vilken potential han har. Han brister en del när det kommer till engelskan, men han kommer lära sig och han har stor potential. Han kan bara bli bättre, du vet.

Det här var ju första evenemanget med LEGIJA. Hur har det gått?
Vi har tränat med honom i 2-3 veckor. Jag tror han kan bidra mycket till laget eftersom alla vi spelare har mycket skill, men saknar något när det kommer till taktiker och struktur. Vi gillar att spela aggressivt, men när det inte funkar behöver vi någon som tar tag i saker och säger åt oss hur vi ska spela. I framtiden tror jag det här kommer blir riktigt bra.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport