CS:GO

Kinguin till kvartsfinal i ESL One: ”En dröm för alla CS-spelare”

av Tobias Lundgren
kinguinPUFF

Superlaget Kinguin var ytterst nära att få respass tidigt under sin första majorturnering i Köln.
Men efter segrar mot både Immunity och Cloud9 är de nu klara för kvartsfinalen i Lanxess Arena under lördagen.
– Jag är så glad just nu, det är en dröm för alla CS-spelare att spela i arenan, säger Mikail ”Maikelele” Bill efter rysarmatchen.

Efter förlust mot Luminosity i turneringens första match fick Team Kinguin spela med kniven mot strupen under fredagen. En förlust hade inneburit att det stjärnspäckade laget fått åka hem redan efter gruppspelet på jätteturneringen ESL One i Köln. Men under fredagen lyckades de med nöd och näppe först slå ut Immunity med 16-13 på Dust2 för att sedan ställas mot nordamerikanska storlaget Cloud9 på samma karta.

”Fick inte förlora den rundan”

Och den matchen blev en riktig nagelbitare, trots att Kinguin lyckades vinna båda pistolrundorna. Lagen följdes åt alldeles till upplösningen där Kinguin såg ut att säkra segern efter en taktisk list som fick Cloud9 att rotera bort från bombsajten. Efter det ryckte Kinguin till 13-11 men rundan efter stod Cloud9 för en fantastisk ecorunda som de vann mot alla odds.
– Det där var en runda som Kinguin inte fick förlora, sa castern Auguste ”Semmler” Massonnate om situationen.
Stärkta av vinsten kunde Cloud9 även kvittera, men sedan tog Kinguin de två följande rundorna, bland annat efter en stark clutch av Adil ”ScreaM” Benrlitom på B-sajten.

”Mitt lag är superbra”

Matchpoängen sköt Kinguin hem genom en snabb B-rush som Cloud9 inte kunde försvara mot, och laget med svenskarna Mikail ”Maikelele” Bill och Dennis Edman i är nu klara för kvartsfinal mot Team SoloMid. Därmed får det relativt nybildade laget även legendstatus inför nästa majorturnering.
– Jag är lättad och så glad just nu. Det är så kul att spela så jämna matcher i en majorturnering, vår första med laget. Mitt lag är superbra, säger Bill efter mötet.

Cloud9:s majordrömmar krossade

I morgon öppnar turneringen för allmänheten då lagen flyttar in i jättearenan Lanxess i Köln, något som Maikelele ser fram emot.
– Det är en dröm att spela i arenan, det är en dröm för alla CS-spelare, säger han.
För Cloud9 krossades drömmen om ännu ett fint internationellt resultat tidigt. Laget, som under våren och sommaren tagit tre andraplatser mot de europeiska lagen, får nu åka hem redan efter gruppspelet.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport