CS:GO

”Kommer bära med mig minnen för resten av livet”

av Tobias Lundgren

Efter två och ett halvt år i samma lag och efter att ha vunnit allt som går vinna kom igår chockbeskedet från Ninjas in Pyjamas.
Robin ”Fifflaren” Johansson väljer att hoppa av laget och pensionera sig som CS:GO-proffs.
”Jag kommer bära med mig minnen för resten av livet”, säger han i ett uttalande.

CS:GO-laget Ninjas in Pyjamas har varit ett av världens bästa lag under två och ett halvt år och har till skillnad från de andra lagen på proffscenen aldrig bytt medlemmar. Fram tills i går.
Efter att laget åkt ur ESWC i Paris i helgen offentliggjorde de igår att en av lagets profiler, Robin ”Fifflaren” Johansson, väljer att pensionera sig från CS:GO-scenen.
”De senaste åren har jag lärt mig så mycket, rest över hela världen och lärt känna fyra fantastiska personer som jag är stolt att kunna kalla mina vänner. Dessa minnen kommer jag bära med mig för resten av livet”, säger han i ett pressmeddelande.

”Börjar bli lite äldre”

Under åren med Ninjas in Pyjamas har Fifflaren vunnit allt som går att vinna, men har även fått utstå kritik då han inte presterat på samma nivå som sina lagkamrater. Men enligt en intervju i augusti har han aldrig tagit åt sig av kritiken. I samma intervju kommenterade han även framtiden som spelare.
– Jag fyller 27 i år så jag börjar bli lite äldre. Själv har jag tänkt spela tills mina lagkamrater vill att jag lägger av och man vet aldrig hur länge det kan tänkas bli. Än så länge har jag inga planer på att sluta. Det känns dumt att byta ut spelare när vi är ett av världens bästa lag. Under ESL sa folk att det var sämsta formen de sett oss i men vi vann ändå, så varför byta ut spelare efter det?

”Vill tacka mina lagkamrater”

Men efter segern under ESL One i Köln i augusti har Ninjas in Pyjamas form blivit allt sämre, och igår valde alltså Fifflaren att kliva åt sidan för att släppa fram nytt blod i laget.
”Vi fick bygga upp det legendariska NiP-varumärket och det arvet lämnar vi efter oss när vi uppfyller övriga drömmar i livet. Vem som än tar min plats hoppas jag att laget kommer spela bra och vinna, vilket alltid varit vårt mål. Laget förtjänar det och jag vill tacka mina ex-lagkamrater, NiP:s management som gjort allt möjligt och jag vill skicka ett särskilt tack till alla mina fans för kärleken och stödet genom åren”.

Erbjudits plats i organisationen

Enligt NiP:s vd Per Liliefelth har Fifflaren nu erbjudits en plats inom organisationen, men det är oklart vilken position det skulle vara och om Johansson accepterat erbjudandet.
– NiP-famnen är alltid öppen för Fifflaren, säger Liliefelth.

På torsdag utser laget en ersättare och sedan börjar jakten på ännu en majortitel, då DreamHack Winter går av stapeln i slutet av november.

Fifflaren och NiP:s titlar i urval

1:a ESL One Cologne 2014
1:a DreamHack Summer 2013
1:a Copenhagen Games 2013
1:a EsportSM 2013
1:a DreamHack Winter 2012
1:a ESWC 2012
2:a ESL One Katowice 2014
2:a DreamHack Winter 2013

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport