CS:GO

Krossade NiP på Dreamhack Malmö: ”Vår plan fungerade”

av Simon Engstrand

Ninjas in Pyjamas första match på Dreamhack Masters i Malmö gick tvärt emot vad alla experter trodde.
Med overkliga 16-2 rullade Team Dignitas över de svenska jättarna.
– Vi var inte självsäkra, men vi var förberedda och det märktes verkligen, sa Mathias ”MSL” Laurdisen efter jättesegern.

Det finns något alldeles särskilt med Ninjas in Pyjamas. Trots att de under 2015 bara verkade sjunka allt längre ner på världsrankingen är det få – om något – annat lag som lockar mer publik. När drabbningen mellan de svenska jättarna och danska Team Dignitas drog i gång var ViP-sofforna i Malmö Arena smockfulla – för första gången på hela dagen.

Även om Dignitas tveklöst har skickat styrkebesked under 2016 var NiP de klara favoriterna att gå segrande ur bataljen på Dreamhack Masters. Men alla som hade hoppats på stordåd från ninjorna blev nog väldigt besvikna.

Av de första 12 rundorna plockade Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund och company nämligen bara hem en enda. Adam ”Friberg” Friberg säkrade dock en viktig runda för sitt lag, men det gigantiska övertaget var redan ett faktum och halvan slutade med 13-2 för danskarna.

Efter sidbytet fortsatte Markus ”Kjaerbye” Kjarbye och hans kamrater att dundra på och kammade hem följande pistolrunda.
– Där lär vinsten vara klar för Dignitas, sa Anders Blume.
Och så rätt han hade. Snart var matchen över med tuffa 16-2 åt Kjaerbye, Kristian ”k0nfig” WieneckeRuben ”RUBINO” Villarroel, Jesper ”tenzki” Mikalski och Mathias ”MSL” Lauridsen.

Det var en uppenbart taggad MSL som blev intervjuad efteråt.
– Det känns fantastiskt. Vi fick en otrolig start och våran plan funkade. Det kändes riktigt bra, speciellt så här efter en sju dagars lång bootcamp.
– Jag gillar inte våran grupp, för NiP och Astralis är de två lag som vi aldrig vinner mot. Vi var inte självsäkra, men vi var förberedda, och det märktes verkligen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport