CS:GO

Lagkarusellen expanderar till Europa – SK ryktas bygga nytt stjärnlag

av Simon Engstrand
Bygger Scream och Maikelele nytt lag?
Bygger Scream och Maikelele nytt lag?

Den amerikanska CS:GO-scenen har på senaste tiden åkt på en lagkarusell då många spelare flyttats runt. Nu expanderar karusellåkningen till Europa och SK-Gaming ryktas bygga ett nytt internationellt stjärnlag med spelare som Mikail ”Maikelele” Bill.
– Jag har nya stora saker på gång i min karriär och det kommer bli fantastiskt, skrev Maikelele på twitter under torsdagen.

Under torsdagen gick Mikail ”Maikelele” Bill ut med att han officiellt lämnat LGB Esports samt att han jobbar på ett nytt stort projekt. Samtidigt har GreyFace-femman med Jacob ”Pyth” Mourujärvi och Alexander ”SKYTTEN” Carlsson separerat med Team Orbit. Trots att femman till en början ville fortsätta spela ihop stod det under fredagen klart att laget splittrats. Pyth skrev i ett uttalande på facebook att en av spelarna fått ett bättre erbjudande och enligt källor till Aftonbladet Esport samt en numera editerad tweet från Fredrik ”Roque” Honak är det SKYTTEN det handlar om.

På forum spekuleras det ifall Team Property kommer plocka upp någon av spelarna men det är något som Team Property själva dementerar.

SK ryktas bygga stjärnlag

Vakarm.net rapporterar nu att SK-Gaming håller på att bygga ett nytt internationellt stjärnlag där svenskarna Maikelele och SKYTTEN ska vara två av spelarna. Just Maikelele och SKYTTEN har sedan tidigare spelat tillsammans i flera olika lag och var länge kända som en tät duo. Men duon bröts när Maikelele gick med i Ninjas in Pyjamas och när han senare bänkades trodde många han skulle återförenas med sin forna kollega. Något som enligt Vakarm.net alltså är på väg att ske.

Fortfarande i en tidig fas

Maikelele själv bekräftar att han haft kontakt med Adil ”ScreaM” Benrlitom under lång tid men menar att ingenting är klart ännu.
– Vi är fortfarande i fasen där vi diskuterar saker som organisation och spelare, säger han.
Vidare berättar han att Håvard ”rain” Nygaard imponerat på honom när de tillsammans spelade i LGB Esports men att inget är 100 procent och att mycket bara är rykten.

SK-GAMING?

Alexander ”SKYTTEN” Carlsson

Maikel ”Maikelele” Bill

Håvard ”rain” Nygaard

Ricardo ”Fox” Pacheco

Adil ”ScreaM” Benrlitom

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport