CS:GO
English version

Pronax: ”Förvånad över att vi lyckades vinna”

av Björn Ehrnberg

fnatickramFnatic kramar om varandra efter segern i Pantamera. Foto: Tobias Lundgren

Fnatic är återigen mästare. Efter en intensiv och dramatisk final mot Titan har det svenska laget än en gång besegrat de bästa i världen och därmed plockat hem 142 000 kronor.
– Jag är rätt förvånad över att vi lyckades vinna, säger en något slutkörd Markus ”Pronax” Wallsten till Aftonbladet Esport efter finalsegern.

Klockan 02.50 svensk tid stod det klart att fjolårets dominant återigen var tillbaka på toppen av pallen. Efter segern i Clutchcon har nu Fnatic tagit andra titeln under 2015.

I en turnering som drog ut ordentligt på tiden var det svenska laget strået vassare än sina franska motståndare i finalen. På Cache levererade Jesper ”JW” Wecksell på sedvanligt vis och Olof ”Olofmeister” Kjabjer briljerade i sin mångfacetterade roll. Men det var ett Fnatic som anlände till turneringen utan några egentliga förhoppningar.
– Inför den här turneringen kändes det som att vi inte hade en speciellt bra form. Jag är rätt förvånad faktiskt över att vi lyckades vinna, säger lagets ingame leader, Markus ”pronax” Wallsten till Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Samtidigt kändes det som att ju längre turneringen pågick desto mer började vi hitta tillbaka till vårt eget spel igen.

”Vi behövde spela mer”

Efter Cache blev det spel på Inferno, en karta som Fnatic mer eller mindre gjort till sin egen hemmaplan. Efter en gedigen insats som terrorister såg vinsten nästan kassaskåp säker ut när laget fick ta över den strategiskt starkare CT-sidan. Men väl där var det Titan som visade prov på ett förbättrat T-spel och tog kartan till övertid, en övertid som svenskarna sedermera vann.
– Vi tog ett break efter 2014 och inför MLG spelade vi bara i lite mer än en vecka. Vi hann inte utveckla något nytt under den tiden, utan fokuserade mer på att hitta tillbaka till formen på individuell nivå. Väl i USA märkte vi att alla lagen hade koll på hur vi spelar:
– Så inför Pantamera tänkte vi att vi behövde spela mer, men när vi kom hem efter Clutchcon blev Olof sjuk och Freddy ”krimz” Johansson reste bort, vi hann med andra ord inte spela något inför den här turneringen heller.

Du säger att ni ändå hittade tillbaka till ert spel, vad var det som föll på plats?
– Vi har haft väldigt mycket problem med kommunikationen i olika situationer där vi helt enkelt inte har pratat med varandra som vi brukar göra. Det har varit stressade beslut och folk har gått själva många gånger. Men det känns som att ju längre turneringen har gått, så blev vi bättre på det. Samtidigt tycker jag inte att vi är i den formen vi var under 2014, men vi är på väg dit igen.

”Det är 50-50”

Känns det som att ni är nummer ett i världen igen efter den här segern?
– Jag tycker det är en svår fråga för vi var rankade etta i världen inför MLG, men den vann LDLC. Och de vann Dreamhack Winter, så jag vet inte om man ska säga att vi eller dem är rankade etta.

Vad känner du själv?
– Jag känner att det är 50-50, det är ett jävligt bra lag. Jag trodde inför den här turneringen att de skulle vara lite bättre, men när vi spelar riktigt bra kan vi slå dem. Nästa turnering får avgöra helt enkelt, avslutar pronax.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport