CS:GO
English version

LGB Esports värvar gamla LC: ”Det känns fantastiskt”

av Tobias Lundgren

I går offentliggjorde Diglife att de köpt svenska esportorganisationen LGB Esports och siktade på att bygga ett nytt topplag i CS:GO.
Och laget som ska ta dem till nya höjder i spelet är inget mindre än före detta London Conspiracy-lineupen.
– LGB är min bebis. Jag har varit med sedan vi började med det här projektet så att kunna återuppliva det med så starkt finansiellt stöd är jättespännande, säger managern Kevin ”kevz” Mikkelsen till Aftonbladet Esport.

Norska investmentbolaget Diglife investerade i sitt tredje esportlag när de under måndagen offentliggjorde att de köpt upp LGB Esports. Målet är att bygga ännu ett starkt CS:GO-lag på den nordiska marknaden, där de redan äger andelar i svenska Ninjas in Pyjamas och danska Copenhagen Wolves.

”Det känns fantastiskt”

Nu har de investerat i hemlandet då laget som kommer representera dem i LGB Esports är helnorska lineupen som häromveckan lämnade London Conspiracy. Och managern Kevin ”kevz” Mikkelsen ser fram emot att börja jobba med sina nya spelare.
– Det känns fantastiskt! Sådant händer inte varje dag. LGB är min bebis. Jag har varit med sedan vi började med det här projektet så att kunna återuppliva det med så starkt finansiellt stöd är jättespännande, säger han.

När Diglife hörde sig för och ville återuppväcka kevz gamla organisation hoppade han på chansen att komma upp i managersadeln igen.
– Mina första tankar var: ”Nu kör vi, låt spelet börja”. Jag tvekade inte en enda gång innan jag sa jag eftersom jag velat få ihop LGB igen, den här gången för gott. Med de här människorna ombord är jag mer entusiastisk än någonsin.

”Uppenbart att folk förväntade sig ett svenskt lag”

Efter Diglife utlyste att de köpt LGB började spekulationerna på nätet och varje gång London Conspiracys gamla lag nämndes lät folk väldigt tveksamma gällande lagets förmåga. Vad tänker du själv om dina spelare?

– Det är uppenbart att folk förväntade sig ett svenskt lag eftersom vi stormade in på CS:GO-scenen med ett topplag som dessutom var omtyckt. Det skulle varit konstigt om folk inte förväntade sig det igen, men du kan inte alltid göra publiken nöjd. Du kan försöka, men det kommer med största sannolikhet misslyckas. Alla har sina favoritlag och spelare och det kommer du inte ifrån som organisation.

– Jag har stor tro på vårt norska lag och jag tvivlade inte när deras namn dök upp. Jag tror vi kommer få ett väldigt spännande 2015 med de här spelarna. LGB startade som ett lag med fem ganska okända spelare och se var de spelarna är nu, och var LGB är nu. Varför skulle vi inte kunna göra samma sak igen? Det kommer inte bli lätt men ingenting är någonsin lätt och vi gillar utmaningen.

”Jag vet att vi kan nå våra mål under 2015”

Och vilka förväntningar har du på lagets prestation under året som kommer?

– Jag har höga förväntningar på laget, på mig själv och alla runt LGB. Det är bara normalt att ha det i sådana här situationer för det är så du når dina mål. Ett av målen är att kvalificera oss till majorturneringarna nästa år och jag vet att vi tillsammans kan nå dit.

Men det första målet för laget är att kvalificera sig till Winter Assembly, turneringen som Rubino och hans lagkamrater i dåvarande H2K som senare blev London Conspiracy vann under 2014.

Det här är LGB Esports CS:GO-lag

Ruben ”RUBINO” Villarroel
Håvard ”rain” Nygaard
Sebastian ”ensa” Aas
Joakim ”jkaem” Myrbostad
Morten ”zEVES” Vollan

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport