CS:GO

LGB:s nye spelare inblandad i stort VAC-bråk

av Tobias Lundgren
LGB

Sedan Rain lämnade LGB för att spela med Kinguin har det norska laget scrimmat med inhopparen Kristoffer ”Mystic” Michelsen.
Nu har han hamnat mitt i en VAC-härva då flera personer hävdar att ett konto han länkats till bannats, något som organisationen förnekar.
”Vi har varit i kontakt med Valve för att få en översikt över ryktena innan vi signade honom. Utredningen visar att spelaren anklagats falskt och inte är kopplad till kontot”, säger Diglife-ägaren Hicham Chahine.

Håvard ”Rain” Nygaard värvades till Team Kinguin och lämnade en lucka efter sig i LGB:s laguppställning. Den har fyllts av norske spelaren Kristoffer ”Mystic” Michelsen. Men nu har inhopparen dragits in i en VAC-härva, efter att flera personer pekat mot en aktiv VAC-ban som ett av hans påstådda konton ska ha dragit på sig.

På HLTV länkar flera användare till ett ESEA-konto under Michelsens namn där STEAM-id:t som visas i sin tur pekar till ett VAC-bannat konto. Om avstängningen faktiskt är aktiv och kontot hör till Mystic skulle det betyda att spelaren inte får tävla på Valve-turneringar.

Diglife säger sig rentvått spelaren hos Valve

Men nu menar Diglife, som äger LGB, att anklagelserna är falska.
”Vi har varit i kontakt med Valve för att få en översikt över ryktena innan vi signade honom. Utredningen visar att spelaren anklagats falskt och inte är kopplad till kontot. Vi kommer alltid göra vårt yttersta för att försäkra oss om att spelarna lever upp till den allra högsta professionella standarden och vi skulle inte signat honom om ryktena stämde. Vi har gjort allt i vår makt för att försäkra oss om att spelaren är ren”, säger ägaren Hicham Chahine i ett uttalande.

”Bevis för att röja fuskanklagelserna”

De ber också communityn att sluta spekulera i rykten som kan skada spelarens karriär. Fragbite har dessutom enligt uppgift tagit del av korrespondensen mellan LGB och Valve där företaget bekräftar att Mystic blivit falskeligen anklagad.
”De har försett oss med tillräckligt med bevis för att röja alla fuskanklagelser mot Michelsen. Därför kommer vi inte ta någon åtgärd mot Mystic eller LGB som kommer behålla positionen (i Fragbite Masters) i första rundan av Winner’s Bracket”, skriver projektledaren Joakim Jansson i ett uttalande.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport