CS:GO

Linus, 19, föddes döv – nu får han hjälp av HeatoN: ”Jag har inte ens något ord för det”

av Björn Ehrnberg
headset

Många av oss CS:GO-entusiaster sitter långa kvällar och harvar, tränar och gör vad vi kan för att måhända bli lite bättre.
Andra har det inte riktigt lika lätt, men gör det ändock ännu mycket bättre än vi vanliga dödliga.
En av dessa hjältar är Linus Lundahl.

I ett omåttligt populärt inlägg i Facebook-gruppen Counter-Strike: Global Offensive (Sverige) ställde Linus ”Xreyse” Lundahl från Helsingborg en enkel fråga. Han undrade om det fanns ett headset på marknaden som kunde hjälpa honom att helt enkelt höra var fienden kan komma ifrån.

Linus föddes döv, men – som han förklarar i inlägget – kan han höra med hjälp av så kallade Cochleaimplantat. Till skillnad från många andra av oss har han lyckats nå högsta ranken i spelet, Global Elite, men berättar samtidigt att han flertalet gånger gett upp på CS:GO på grund av att han inte har en hörselriktning ”och det är väldigt svårt i högre nivå!”
– Det har varit väldigt tufft! Jag har fått lägga ner mycket tid för att bli så här ”duktig” som jag är nu. Jag har haft långa uppehåll när jag känt att det inte ger mig något, jag har alltid velat satsa på mitt spelande men på grund av min hörsel har det känts ouppnåeligt, berättar Lundahl för Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Nu känner jag mig mer säker i mitt spelande och jag har hittat en bra klan, det drev mig till att lägga ut inlägget på Facebook, för jag vill verkligen kämpa denna gång.

”Är så tacksam”

En av alla de hundratals som uttryckte hur imponerade de var över Linus ”Xreyse” Lundahls framgångar var Emil ”HeatoN” Christensen. Ninjas in Pyjamas-bossen som nyligen flyttat ner till Skåne för att satsa heltid på sin tjänst som produktutvecklare på Xtrfy har nu hittat ett headset som han hoppas ska kunna hjälpa Lundahl.
– Jag blev så imponerade av honom. Älskar folk som har hjärta för spelet, säger HeatoN till Aftonbladet Esport.

Vid skrivande stund är nu ett headset med en vibrationsfunktion på väg till Skåne dit HeatoN nyligen flyttat, därefter ska den tidigare världsmästaren köra hem lurarna till Lundahl i Helsingborg.
– Jag är så tacksam att han ens lägger det minsta lilla tid för att hjälpa mig! Det känns så otroligt bra. HeatoN har jag alltid sett som kungen av CS, och NiP har alltid varit mitt favoritlag och det känns… Jag har inte ens något ord för det! är de ord Linus hittar när han får frågan om hur det känns.

Tillsammans med vännerna i klanen Zinc eSport kommer Xreyse kämpa för att nå så långt de bara kan.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport