CS:GO
English version

London Conspiracy-stjärnorna bildar nytt: Känns som ultimata norska lineupen

av Tobias Lundgren
Håvard ”rain” Nygaard. Foto: London Conspiracy
Håvard ”rain” Nygaard. Foto: London Conspiracy

Förra veckan lämnade två spelare norska CS:GO-laget London Conspiracy, och HLTV spekulerade i att de skulle bilda en ny norsk lineup.
Och nu är Ruben ”RUBINO” Villarroels och Håvard ”rain” Nygaards lag, ihopplockat av före detta Orbit-managern Robert Jonasson, officiellt.
– Det känns som den ultimata norska lineupen, och det blir ett lag att sätta på världskartan, säger han om ”Iloveyouforever”.

De båda stjärnorna Ruben ”RUBINO” Villarroel och Håvard ”rain” Nygaard beslutade sig förra veckan för att lämna norska London Conspiracy, laget de bland annat tävlade med under majorturneringen ESL One i Köln. Genast började spekulationer kring att de skulle bilda ett nytt norskt topplag och HLTV hade rätt i uppgifterna att RUBINO och rain kommer spela tillsammans med Sebastian ”ensa” Aas, Joakim ”jkaem” Myrbostad och Morten ”zEVES” Vollan.

”Uppmärksamhet att vara bäst i landet”

För i dag blev det officiellt att ett nytt norskt topplag med arbetsnamnet Iloveyouforever går in på scenen. Före detta Team Orbit-managern Robert Jonasson har satt ihop laget och blir manager.
– Vi känner varandra och vet var vi har varandra, så det blir ett seriöst lag. Och det är skönt att direkt vara bäst i landet, det ger mycket uppmärksamhet. Även fast laget inte är bättre än NiP och Fnatic är vi bäst i Norge och det säger mer än att ha ett lag som är trea i Sverige till exempel.

”Blir ett lag att sätta på världskartan”

Han har själv varit med och plockat ut laget tillsammans med managern Aleksander Prøis och menar att laget har betydligt större potential än London Conspiracy hade.
– Vi har tagit rain och Rubino som tveklöst hade mest skill i LC och zEVES är en perfektionist när det gäller att calla. Han vill att allt ska se bra ut och vara perfekt. jkaem och ensa har dominerat i landslaget, men vi har inte bara tagit de fem bästa spelarna och satt ihop ett lag utan alla vet vad de ska göra redan från första rundan. Vi har pratat mycket om hur vi ska behålla stabiliteten i laget och vad vi behövt för spelare.
– Det här blir ett lag att sätta på världskartan, som London Conspiracy men ett steg till.

”Har en hängiven fanbase”

Laget har redan fått en inbjudan till en icke namngedd turnering så debuten kan ligga alldeles runt hörnet. Men annars kommer det nya laget bara träna hårt under lågsäsongen.
– Det handlar om att visa att vi finns här och kommer satsa till nästa säsong.
Och en organisation är också klar som sponsor, men det blir inte officiellt förrän på tisdag, enligt Jonasson.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport