CS:GO

Luminosity föll tungt mot den polska plogen

av Björn Ehrnberg
taz

Virtus.Pro har inlett ESL/ESEA Pro League på bästa tänkbara vis.
Med en övertygande seger över amerikanska Luminosity ökar polackerna chanserna att ta sig till slutspel i den stora turneringen. För Luminosity kan längre tid i tankebunkern ligga för dörren
– De måste åka hem och titta igenom sådana här matcher och lära sig av sina misstag, konstaterar Joona ”natu” Leppänen i sändningen efter överkörningen.

Luminosity förlorade sin första match i första upplagan av ESL/ESEA Pro Leagues stora avslutningsturnering. Mot Virtus.Pro råkade de ut för den klassiska polska plogen och förlorade matchen på Cobblestone med 16-4.

Bland de som levererade i VP stack Paweł ”byali” Bieliński ut med viktiga och öppnande frags på både CT samt T-sidan. På motståndarsidan landade Peter ”ptr” Gurney bland toppen av laget, men brände en hel del skott med sin AWP – något som kostade dem flera rundor.
– Det finns en hel del det här unga laget kan lära sig av matcher på den här nivån och det hoppas jag att de gör, säger experten tillika Ninjas in Pyjamas-tränaren, Joona ”natu” Leppänen, efter matchen.

För Virtus.Pro väntar nu vinnaren av matchen mellan Cloud9 och EnvyUs, medan det amerikanska gänget möter förloraren i den matchen.
– I min mening förlorade Luminosity matchen på grund av sitt försvar av bombplats A där de ofta hamnade i en-mot-en-lägen som tvingar de övriga att göra heroiska insatser för att vinna rundorna.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport