CS:GO

Luminosity-ledaren efter superdramat: ”Den bästa serien vi någonsin vunnit”

av Simon Engstrand
Lincoln "fnx" Lau debuting with Luminosity Gaming at Dreamhack Winter 2015. Foto: Sebastian Ekman, Dreamhack.
Lincoln ”fnx” Lau debuting with Luminosity Gaming at Dreamhack Winter 2015. Foto: Sebastian Ekman, Dreamhack.

Luminosity Gaming är klara för rivalmöte mot Na’vi i finalen på MLG Columbus.
Men det var inte förrän en dramatik utan dess like som semifinal-drabbningen kunde avgöras.
– Jag tror det här var den bästa serien vi någonsin vunnit, sa Gabriel ”FalleN” Toledo efter matchen.

Matchen mellan Team Liquid och Luminosity Gaming var enormt viktig för båda lagen. En plats till CS:GO-historians största final stod på spel, och för bägge lagen skulle det bli en helt ny bragd och erfarenhet. De brasilianska mannarna från Luminosity var helt klart förhandsfavoriterna att vinna. Matchen fick en explosiv start – med amerikanska publikens lika explosiva jubel i bakgrunden.

Gabriel ”FalleN” Toledo och hans mannar tog direkt grepp om första kartan Mirage. För Liquid var Eric ”adreN” Hoag tillsynes osynlig  – jämfört med hans tidigare världsklassiga form som överraskat hela communityn. I stället var det Jonathan ”EliGE” Jablonowski och Oleksandr ”s1mple” Kostyliev som tog täten när Team Liquid återhämtade sig och tog ledning på Mirage.

Team Liquid låg på matchboll. Men Marcelo ”coldzera” David stod för en overklig AWP-insats i den tjugofemte omgången. Momentum kickade igång och så gott som alla de sista rundorna präglades av oändligt nervkittlande bravader, som såg Luminosity vända på steken och segra i övertid.

Matchen gick vidare till Cache, en karta som experterna menade att Nick ”nitr0” Cannella skulle komma igång bättre på. Liquid fick en bra start. I femte rundan hamnade dock Spencer ”Hiko” Martin ensam kvar i ett digert läge mot fyra brasilianare – då hände detta:

Stjärnan fortsatte att bidra med magiska clutchar och efter första halvan hade han makalösa 24-5 i stats. Team Liquid kämpade hårt och behövde till slut bara en enstaka runda för att säkra kartan. Därefter gick det utför.

Med kniven mot strupen lyckades Luminosity återigen på något sätt återhämta sig och ta matchen till övertid. Liquid verkade helt klart pressade, Twitch-chatten beskrev det som en ”choke fiesta”. Samtidigt spelade brasilianarna stenhårt för kung och fosterland och vann slutligen den dramatiska övertiden.

Därmed är Luminosity klara för sin första major-final någonsin. Där väntar ärkerivalerna Na’vi.
– Det här är en stor dröm för oss, vi har kämpat så länge för att komma hit, och i morgon kommer vi få slåss för världens största titel.
– Man måste tro på sitt lag, vi har fantastiska spelare och jag tror det här var den bästa serien vi någonsin vunnit, sa Gabriel ”FalleN” Toledo efter supervinsten.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport