CS:GO

Bedrogs på fina priset – då rasade communityt

av Simon Engstrand
Casper "cadiaN" Møller
Casper ”cadiaN” Møller

När reddit-användaren Dzadzev tog fram bevis för att AWP-stjärnan Aleksandr ”s1mple” Kostyliev bedragit honom på en kniv så fick communityt och den danske CS:GO-profilen Casper ”cadiaN” Møller nog.
Som kompensation erbjöd han en annan kniv ur egen ficka, men Dzadzey kunde inte acceptera.
”Cadian, vi älskar dig allihopa och det vet du, men jag vill inte ha din kniv. Tack ändå för erbjudandet”, svarade Dzadzev.

Det var på söndagen som reddit-användaren Dzadzev påstod sig ha blivit lurad utav den ukrainske CS:GO-stjärnan Alekandr ”s1mple” Kostyliev. S1mple hade hållt igång en live-sändning på sin Twitch.tv-kanal och lovade åskådarna att ge bort en sällsynt kniv till en slumpmässigt utvald tittare.

Dzadzev vann men någon kniv fick han aldrig, och när han i chatten frågade efter kniven så blev han bannlyst från kanalen. Det var då den uppmärksammade reddit-tråden skapades, med en hopsamling bevis för att s1mple bedragit hen på kniven.

Danske stjärnan till undsättning

Kommentarsfältet fylldes snabbt utav besvikna fans och när danske CS:GO-spelaren Casper ”Cadian” Møller fick höra talas om berättelsen kom han till undsättning. Som kompensation erbjöd han en annan kniv från egen ficka. Cadian hade nämligen samlat på sig en ”Flip Knife” signerad av ingen mindre än Team EnvyUs-spelaren Fabien ”Kioshima” Fiey, men Dzadzev kunde inte acceptera.
”Cadian, vi älskar dig allihopa och det vet du, men jag vill inte ha din kniv. Tack ändå för erbjudandet”, sa Dzadzev.
”Hoppas situationen löser sig ändå”, svarade Cadian.

Och även om det tog lång tid så löste sig till slut situationen. Det var dock inte förrän LGB-profilen Kevin ”Kevz” Mikkelsen tagit ett snack med ukrainske AWP:aren som Dzadzev till slut fick kniven. S1mple själv tog dock inte på sig ansvaret utan menade att han hade blivit lurad utav en moderator på kanalen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport