CS:GO

Maikelele återvänder till Ninjas in Pyjamas

av Simon Engstrand
Svenska esportare på Dreamhack Winter 2014: Adela Sznajder / DreamHack
Svenska esportare på Dreamhack Winter 2014: Adela Sznajder / DreamHack

Jacob ”pyth” Mourujärvi har de senaste veckorna suttit på bänken för att läka en handskada.
Fram tills på tisdagen var det Joakim ”disco doplan” Gidetun som agerade inhoppare, men nu kliver i stället Mikail ”Maikelele” Bill in för att återuppta bössan i ninjornas svarta plagg.

Det var efter Robin ”Fifflaren” Johanssons avhopp i Ninjas in Pyjamas som den svenska truppen behövde hitta en ny lagkamrat. Vid årsskiftet 2014 verkade det som femman var spikad med Mikail ”Maikelele” Bill, men bara några månader senare fick den före detta LBG-spelaren lämna.

Fansen har alltid undrat; Varför fick Maikelele lämna? Vissa spekulerade att den då något oprövade svensken inte riktigt passade in i lagets spelstil, andra menade att det helt enkelt var personkemin som avgjorde.
Vad som egentligen hände är fortfarande för många ett mysterium, men nu – om än bara för en kort stund – så kommer den gamla femman att återförenas.

Maikelele tillbala i NiP

Ninjorna har de senaste veckorna tvingats spela med inhoppare efter att Jacob ”pyth” Mourjärvi åkte på en handskada. Först klev Epsilon-talangen Joakim ”disco doplan” Gidetun in och lirade, men eftersom Gidetun har andra åtaganden med sitt egna lag har ninjorna fått söka fram en ny ersättare. Och nu är det alltså ingen mindre än Maikelele som hoppar in och spelar med sina forna lagkamrater.

När Pyth kommer tillbaka återstår att se. Han har på senare tid skymtats spela i FACEIT Pro League och fans spekulerar kring om vi har fått se det sista av Pyth i Ninjas in Pyjamas. Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund svarar dock på Facebook att det inte är tal om några spelarbyten framöver.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport