CS:GO

Maikelele: ”Det största som kan hända en svensk spelare”

av Björn Ehrnberg
maikelele

Mikail ”Maikelele” Bill blev i veckan klar för Ninjas in Pyjamas. Han kommer att ersätta den omåttligt populäre Robin ”Fifflaren” Johansson och axla lagets AWP-position. Och när Aftonbladet Esport når honom är det en ödmjuk spelare som berättar om känslorna, förväntningarna och de efterhängsna ryktena – men mest av allt hyllar han sin föregångare.
– Jag har ett par jättestora skor att fylla. Fifflaren och de andra var inte bara bäst i världen, utan de var också bästa vänner utanför CS:GO, säger han i sin första intervju sedan det blev klart att han börjar spela i Ninjas in Pyjamas.

Det har ältats ett par gånger nu, men när nyheten om att Robin ”Fifflaren” Johansson slutar med CS:GO slog ner som en bomb – exploderade nätet. Hyllningarna strömmade in. Videoklipp klipptes ihop. Forumtrådar skapades. En legendar hade lagt musen på hyllan.

”Det blir inte större”

Frågan på allas läppar efter beskedet var vem som skulle ta vid där Fifflaren slutat. Ninjas in Pyjamas manager, Emil ”HeatoN” Christensen, har inte smugit med att han eftersträvar en svensk trupp. Och bland alla otaliga tweets och Redditkommentarer florerade ryktena om vem som skulle kliva in där Fifflaren klev ut.

Lotten föll slutligen på Mikail ”Maikelele” Bill.
– Det här är det största som kan hända en svensk CS-spelare. För det har aldrig funnits ett lag som NiP, och då pratar vi inte bara Global Offensive, utan genom hela Counter-Strike-historien. Det blir liksom inte större än så här, berättar Maikelele för Aftonbladet Esport.

”Har inte problem med min attityd”

Vägen till Ninjas in Pyjamas har tagit många svängar. Han har vandrat genom 1.6-markerna, vidare till Source och nu slutligen landat i CS:GO. Väl där har han spelat för bland annat LGB, Unwanted och Mousesports. Nu spelar han för den mest framgångsrika CS-organisationen i historien.
– Jag kommer att göra allt för att komma in bra i gruppen. Det här är på en helt annan nivå och jag märker det redan ingame där jag i tidigare lag upplevt att man bara ropat ut calls utan argument, men att allt flyter på bättre nu för att vi har en ledare som vet vilka strats vi ska välja i vilka situationer. Nu hoppas jag bara kunna bidra med min AWP och ge laget en bättre kartkontroll.

Du har tidigare fått kritik för dina attitydproblem. Hur ser du på dessa?
– Jag har aldrig haft problem rent socialt. Jag har alltid haft lätt för att komma in i trupper. Det som hände i mina olika lag var att jag ville bli bäst medan de andra kanske mer ville spela på en nivå som passade polare. Det gick tvärtemot min ambition och då blev det lite arga blickar, säger Maikelele och fortsätter:
– Jag har inte problem med min attityd, det är bara folk som sprider rykten.

Utsatt för DDoS-attacker

Den nya NiP-femman redan ligger i hårdträning. Spelarna lirar från sina olika hörn i landet, men ett bootcamp ligger på schemat. Det återstår endast tre veckor innan Dreamhack Winter drar igång och NiP:s coach har redan slagit fast att laget kommer vinna den största LAN-turneringen i Sverige. En dröm Maikelele delar.
– Jag vill alltid vinna. Dessutom har jag sett en hel del matcher nu när jag varit utan en fast plats och då har jag noterat att Ninjorna saknat en AWP-are som kan upprätthålla en kartkontroll. Och det är det jag hoppas kunna bidra med, men jag kommer låta NiP avgöra om min nivå räcker för att få fortsätta – men det är något jag hoppas på.

Maikelele återkommer många gånger i vårt samtal till hur stort det är att som svensk CS:GO-spelare få ta plats längs med Cristopher ”GeT_RiGhT” Aleseund, Patrik ”f0rest” Lindberg och de övriga. Han avslutar samtalet med att rikta ett stort tack till sin familj som trott på honom.
– Och sen vill jag tacka min bäste vän som låter mig praktiskt taget bo hos honom eftersom jag blir DDoS-attackerad så fort jag loggar in på en server från mitt eget hem.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport