CS:GO
English version

Maikelele: ”Jag har aldrig hört talas om någon som har så bra kontrakt”

av Tobias Lundgren
maikelking

Kontrakten med SK Gaming var färdiga och allt pekade mot att laget skulle representera organisationen inom kort.
Men då lade Kinguin ett jättebud i sista stund, ett bud Mikail ”Maikelele” Bill och hans lagkamrater inte kunde nobba.
– De kom med ett supererbjudande, jag själv har aldrig hört talas om någon som har så bra kontrakt. Så även fast jag ville spela för SK var det ett enkelt beslut, säger Maikelele till Aftonbladet Esport.

Mikail ”Maikelele” Bill klev upp i CS:GO:s absoluta toppskikt när han rekryterades till Ninjas in Pyjamas som Robin ”Fifflaren” Johanssons ersättare i november 2014. Men efter X-Games i Aspen blev det uppenbart att något inte stod rätt till med laget och Bill blev snart nedflyttad på avbytarbänken samtidigt som NiP letade nya AWP:ers. Redan innan Maikelele gick med i det svenska topplaget hade han och belgiske stjärnan Adil ”ScreaM” Benrlitom diskuterat möjligheterna att starta ett internationellt storlag, diskussioner de nu tog upp då Maikelele fick beskedet att hans tid i NiP var över.
När jag lämnade Unwanted förra året och han spelade i Epsilon hade vi lite diskussioner om att vi ville börja spela med varandra. Inget seriöst, men vi pratade iallafall. Jag tackade ja till NiP och sedan pratade vi inte så mycket angående det, men dagarna efter jag lämnade NiP tog vi upp det igen och började diskutera spelare, säger Bill.

”Vi hade fått allt upplagt av SK”

Bland de tänkbara spelarna var nordamerikanska stjärnorna Spencer ”Hiko” Martin och Tyler ”Skadoodle” Latham, men tanken att starta ett lag med dem krossades ganska snabbt.
– Vi har varit i kontakt med mycket folk, amerikanska spelare och organisationer. Vi var i diskussioner med Hiko och Skadoodle i början, men det första som hände var att vi inte visste om vi skulle spela i USA eller Europa. Sedan med nordamerikanska ”shufflen” fick de sina erbjudanden, så de tog dem och vi såg över våra möjligheter. Jag tror vi hittade de bästa spelarna.

Efter att de slagit sig ihop med Håvard ”rain” Nygaard från LGB Esports, Ricardo ”Fox” Pacheco från K1ck och Alexander ”SKYTTEN” Carlsson som tidigare spelat med Maikelele i SK Gaming hade de ett komplett lag. Snart började ryktet spridas att SK Gaming skulle plocka upp dem och Bill bekräftar nu hur nära de var att representera den tyska organisationen.
– Vi hade fått allt upplagt på bordet av SK, kontrakten var klara. Sedan kom Kinguin med ett supererbjudande. Jag själv har aldrig hört talas om någon som har så bra kontrakt, det är förmodligen det bästa jag sett. Så även fast jag ville spela för SK, då jag är vän med Alex (Alexander Müller, SK:s manager), var det ett lätt beslut. Det var uppenbart att vi skulle välja det andra erbjudandet.

”rain kommer bli den bästa CS:GO-spelaren”

Förutom lönen kommer laget ha ett träningshus i Tyskland där de ska mötas upp och träna inför turneringar.
– Vi kommer inte bo där hundra procent men vi kommer spendera mycket tid där. Bara en sådan sak visar att det är mycket resurser inblandat. Jag tror allt kommer vara perfekt, säger Bill.

Berätta om hur du och ScreaM handplockade era lagkamrater och varför ni valde just dem?

– Jag har kollat på matcher med rain redan innan jag spelade i LGB och han har varit svinduktig. Jag fastnade för honom direkt. Han är en egen typ av spelare, alla andra spelare påminner om varandra men han är ”one of a kind”. Han är väldigt mogen, pratar bra, kommer med egna idéer och har ett tankesätt på hur han ska spela som han bjuder ut till laget. Sedan tar han egna initiativ. Han är en spelare som kommer gå otroligt långt, jag tror han kommer bli den bästa CS:GO-spelaren.
– Fox har varit med på scenen väldigt länge och har alltid stått ut när han spelat med sitt tidigare lag. Personligen tänkte jag att när jag spelade i Unwanted var jag kanske den som glänste, som folk såg mest av för att jag fraggade, och att det kan bli lite likadant med Fox. Plus att han har väldigt mycket erfarenhet och det som krävs för att vara med i ett lag.
– SKYTTEN har jag spelat med i nästan två och ett halvt år men han var inte given för att vi känner varandra. Vi har alltid kunnat diskutera och visa upp ett bra spel i våra lag. Vi har många fraggers och mycket individuell skill, då behöver man ha en som tänker lite extra. Därför var han given. Han kommer vara in-game leader.

”Är besviken på vissa spelare i NiP”

Laget har nu spelat tillsammans i ett par veckor och Maikelele märker redan hur de kommer bra överens. Enligt honom är inte kommunikationen något stort hinder.
– Personligen tycker jag alla kommit igång väldigt bra tillsammans. Vi är vänner och har roligt både när vi praccar och inte praccar. Vi pratar engelska, men sedan är vi två svenskar och en norrman så det blir lite svenska också. Jag märker redan nu, bara efter några veckor att alla börjat förstå lite svenska. Jag tror det kan vara lite jobbigt i början när det blir stressiga matcher, för det är alltid lite svårare att prata ett annat språk då, men jag tror att inom några månader kommer vi kriga mot alla topplag och kommer ha chans att vinna turneringar. Vi har kapaciteten att göra det, utan tvekan.

Du har varit väldigt tyst om vad som hände i NiP. Vad känner du nu kring den historien?

– Ja, jag har väl varit lite tyst angående varför det blev som det blev, men det har jag valt själv. Jag ville inte gå ut med något officiellt. Jag blev väldigt besviken på vissa spelare i laget som tog beslutet att bänka mig och sedan låta mig gå. Vi pratade vid flera olika tillfällen och det var alltid nya anledningar. Jag själv vet faktiskt inte vad den riktiga anledningen var och jag tror inte det fanns någon till varför de lät mig gå. Om du kollar Allu, han är en duktig spelare men han har inte åstadkommit så mycket mer än jag har. Så att gå in och säga att min erfarenhet är dålig, då tycker jag att det är något som inte står rätt till. Visst, han har kanske varit på lite fler lan, men det känns som att det är andra saker som ligger bakom också.

”Vi siktar mest på ESL One Cologne”

Under tiden efter NiP, är det tanken på det egna laget som gett dig energi?

– Ja, det är väl tanken på egna laget som drivit mig. Jag var under kontrakt i tre månader och satt fast. Vi hade en hektisk period i slutet av NiP, så jag tänkte att nu tar jag semester några månader, vilket jag gjorde. Efter Katowice frågade LGB om jag ville testa och köra lite, så jag gjorde det, men det internationella laget är det jag har velat göra nu.

Nu är laget officiellt och ni har en jättesponsor, vad siktar ni på härnäst?

– Jag och ScreaM har pratat om att turneringen vi har i sikte är ESL One Cologne. Men jag vet inte om den blir första, det kanske händer att DreamHack blir först. Vi får se helt enkelt, vi kommer försöka kvala till olika turneringar och blir vi inbjudna kommer vi spela dem. Men det vi siktar på mest är Cologne. Vi tar det sakta men säkert. Hellre att vi ska komma igång med allt än att vi ska tokspela alla turneringar som finns.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport