CS:GO
English version

Maikelele om Kinguin: ”Alla lag har det tufft i början”

av Simon Engstrand

Det europeiska laget Kinguin spåddes bli ett av världens bästa lag, men har hittills levererat svajiga resultat. Mikail ”Maikelele” Bill tror inte uppförsbacken är över och efter lördagens BYOC-kval får de nu chans att bevisa sig i Dreamhack Open.
– Alla lag har det tufft i början och om inte i början så kommer det senare, berättar Maikelele för Aftonbladet Esport.

Efter en hel dags spelande blev den internationella CS:GO-femman Kinguin det andra laget att kvala in till DreamHack Open genom kvalet på plats under evenemanget. Den avgörande matchen mot norska AGENT bemästrades med relativ enkelhet med två snabba kartvinster. Efter den långa dagen var det en trött Mikail ”Maikelele” Bill som ställde upp på en intervju.
– Man är ju alltid lite rädd när det är BO1, säger han för och fortsätter:
– Vi gick ju hit med inställningen att vi skulle verkligen ta oss vidare ur BYOC så vi har spelat seriöst från början till slut.

Uppförsbacken är inte över

Laget Kinguin spåddes bli ett av världens absolut bästa lag, men har hittills levererat svajiga resultat. Maikelele själv menar att det är naturligt och att speciellt internationella lag brukar ha en skakig period i början.
– Man måste ta sig vidare ur den dalen om man vill bli ett bra lag. Det är det vi gör och vi arbetar tillsammans, säger han.
– Det kommer nog ta lite längre tid än vad det brukar ta, men det kommer tror jag. Jag känner verkligen att vi har kapaciteten.

Får chans att bevisa sig

På söndagen inleds det andra gruppspelet av Dreamhacks CS:GO-turnering och där ställs Kinguin mot Na’vi. Då får de chansen att bevisa att de hör hemma på toppen av CS:GO-pyramiden. Till dem som tvivlar på laget skickar Maikelele ett meddelande:
– Alla lag har det tufft i början och om inte i början så kommer det senare. Kolla på NiP, de var hur bra som helst i början men nu har de haft det lite tuffare.

Resultat från de avgörande BYOC-matcherna

Kinguin – AGENT 2-0 (16-5 / 16-9)

Dignitas – Exertus 2-0 (16-6 / 16-6)

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport