CS:GO

Maikelele om sin tid med stjärnlaget: ”G2-ägaren utnyttjade situationen”

av Simon Engstrand
Foto: Sebastian Ekman / Dreamhack
Foto: Sebastian Ekman / Dreamhack

Sedan Mikail ”Maikelele” Bill lämnade FaZe Clan har svenskens framtid varit oviss.
I ett videoklipp från stjärnans livesändning avslöjar han nu flera okända detaljer om sin tid med laget.
– Det blev lite konflikter och någon dag senare föreslog jag att jag kanske skulle lämna., säger han bland annat.

Efter insatsen på MLG Columbus där FaZe Clan misslyckades med att ta sig till slutspel avslöjade Mikail ”Maikelele” Bill att han skulle lämna truppen. I ett flera dagar gammalt, men relativt ouppmärksammat videoklipp, pratar stjärnan om resan med laget som började under Kinguin:s fana och för honom slutade i FaZe Clan.

Bland annat berättar Maikelele om flytten från Kinguin till G2 Esports, en tid strax innan Adil ”ScreaM” Benrlitom lämnade femman. Redan innan organisationsbytet ska dock spelarändringen ha varit beslutad om.
– Vi ville kicka ScreaM, men Carlos ”ocelote” Rodríguez, G2:s ägare, utnyttjade situationen och sålde honom, i stället för att bara släppa honom.

Laget fortsatte därefter tillsammans med ersättaren Joakim ”jkaem” Myrbostad, men efter majorn i Cluj-Napoca kom ytterligare en lagändring. Dennis ”dennis” Edman lämnade femman och slöt upp med Fnatic.
– Laget dog typ när Dennis försvann. Alla ville fortfarande bli bättre, det förändrades aldrig, men det som ändrades var att en person med många idéer som vet hur spelet ska spelas – en ledare – lämnade. Han motiverade oss att lira mer och att bli bättre för att vinna. Och när han lämnade för Fnatic tror jag en del av laget bara dog.

För den nuvarande Fnatic-spelaren verkar dock flytten mellan G2 och Fnatic inte ha varit en alldeles enkel affär.
– När Dennis sa att han ville gå till Fnatic sa jag bara; ”självklart ska du dit”, men ocelote sa nej. Jag förklarade att han måste släppa honom, men ocelote fortsatte säga nej och att han inte fick, men till slut sålde han honom ändå, för vi lade upp det som att vi inte ville spela med honom längre, fast än vi alla var riktigt ledsna att han drog.

”Jag blev inte kickad”

Vad gäller sina egna insatser i sitt forna lag tar Maikelele upp communityn:s kritik om en påstådd sjunkande spelform.
– När vi skapade Kinguin satte jag mig själv i en roll där jag kunde plocka viktiga frags. Sakta men säkert hamnade jag i en support-roll och kunde inte spela som jag själv ville.
– Laget befann sig i en ganska underlig position, för vi visste inte hur vi skulle göra för att bli bättre. RobbaN platsade perfekt och han hjälpte oss mycket, men det var inte det som gjorde oss svaga. Vi spelare hade inte riktigt synergi och jag tror vi gjorde för många lagändringar.

Men att det däremot skulle finnas ont blod mellan spelarna tar Maikelele avstånd i från.
I en uppmärksammad intervju från Aftonbladet Esport berättar före detta lagkamraten Håvard ”rain” Nygaard att det hade blivit konflikter. Enligt Maikelele – och även enligt rain – var detta dock inte den huvudsakliga anledningen till att svensken lämnade.
– Jag blev inte kickad. De kom inte fram och sa ”du är kickad”. Det som hände var att vi satt i ett rum och pratade om hur vi skulle göra för att bli bättre. Jag ville byta roll till AWP:are, men det ville inte fox – han tyckte inte det var där vi hade problem. Så det blev lite konflikter och någon dag senare föreslog jag att jag kanske skulle lämna. Det är sånt som händer.

Vidare berättar Maikelele att hans egna framtid är oviss, och verkar samtidigt öppen för att flytta till Nordamerika om chansen skulle komma.
– Jag vet inte vad jag ska göra nu. Jag har planer och idéer, men jag vet inte om jag kommer åka till Nordamerika, stanna i Europa, eller något sånt.
– Om jag skulle starta ett lag skulle jag nog försöka plocka upp de bästa talangerna i Sverige.

Aftonbladet Esport har varit i kontakt med G2-ägaren ocelote som inte vill kommentera påståendena.

Se videoklippet här:

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport