CS:GO
English version

Maikelele om platsen i NiP: ”Vi får se vad som händer”

av Björn Ehrnberg, Tobias Lundgren
maikelele

Ninjas in Pyjamas senaste tillskott kan vara på väg bort från storlaget. Enligt uppgifter till Aftonbladet Esport ska truppen diskuterat senaste tidens resultat, något som kan innebära att Mikail ”Maikelele” Bill kan få lämna.
– Jag vill inte uttala mig om något än, men vi får se vad som händer, säger stjärnan själv till Aftonbladet Esport.

I november 2014 stod det klart att Mikail ”Maikelele” Bill ersätter Robin ”Fifflaren” Johansson i Ninjas in Pyjamas. Efter en längre tids formsvacka hade den tidigare ingameledaren och AWP-spelaren valt att lägga musen på hyllan och nu stod det mest framgångsrika svenska esportlaget inför en ny framtid.

Tillsammans med Maikelele skulle laget äntligen få en helt dedikerad AWP:er och en ny grund att stå på. Nu kan nytillskottet vara på väg bort från den framgångsrika organisationen.

Ska spela med vänner

Enligt källor till Aftonbladet Esport ska en konversation ha uppstått efter Pantamera, där laget endast lyckades vinna en match. Konversationen ska enligt uppgift kretsa kring Maikeleles vara – eller icke vara – i NiP.

På fredagsmorgonen publicerade svenske CS:GO-profilen, Fredrik ”Slop3” Wahlstedt, ett inlägg på Reddit. I inlägget radar castern upp ett scenario för Maikeleles framtid i laget, samtidigt som det också nämns att AWP:ern är på väg att för att delta som standin i en turnering tillsammans med Team Orbit.
– Jag är på väg till Älmhult för att spela en turnering med vänner, säger huvudpersonen själv till Aftonbladet Esport.

Inga kontrakt har rivits

På frågan om det finns någon sanning i Slop3s spekulativa inlägg kommenterar Maikelele senare i ett SMS:
”Jag kan säga att han är ute och cyklar över det han skrev i alla fall.”

Och under fredagskvällen släppte Ninjas in Pyjamas ett uttalande om situationen, där de förklarar att Maikelele inte kommer att lämna laget, men att han behöver utvecklas för att ta en fast plats.
”Maikelele är en stor talang och en väldigt duktig spelare, men saknar fortfarande den erfarenhet som krävs för att ta en permanent plats i NiP. Att spela professionellt på världsnivå kräver mycket mer än bara talang. Maikelele är fortfarande kvar i NiP och har blivit informerad om de svagheter laget anser honom ha och har nu chansen att arbeta på dessa. Med andra ord kommer vi att utvärdera situationen i framtiden och som det ser ut idag är vi fortfarande samma femma, men öppnar upp för att testa andra spelare”, skriver NiP i ett uttalande.

”Inga andra aspekter än sportsliga”

Men laget förnekar att något annat än rena prestationskrav ligger bakom beskedet.
”Maikelele har funnit sig bra tillrätta i NiP och det finns inga andra aspekter än de rent sportsliga som ligger till grund för denna utvärderingsperiod”, avslutar de.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport