CS:GO
English version

Maikelele: ”Sugen på att få min första internationella titel”

av Tobias Lundgren
maikelele

Ninjas in Pyjamas förlorade finalen på DreamHack Winter med minsta möjliga marginal trots att de bytt ut en spelare bara veckorna innan.
Nu har Maikelele fått tid att spela ihop sig med laget och åker till X-Games i Aspen med ett enda mål:
– Jag är sugen på att få min första internationella titel, säger han.

När Robin ”Fifflaren” Johansson lämnade Ninjas in Pyjamas en knapp månad innan en av årets största turneringar startade en hektisk tid för ersättaren Mikail ”Maikelele” Bill. På bara drygt tre veckor skulle han spela in sig i laget, lära sig alla strategier och bli bekväm i den nya miljön. Trots den korta förberedelsen tog sig NiP hela vägen till ännu en majorfinal, där de förlorade mot LDLC på övertid.

”Vi är väldigt revanschsugna”

Efter turneringen menade Maikelele att om de bara fått två veckor till att förbereda sig hade segern varit deras. Nu, drygt två månader efter majorturneringen, har han och laget spelat ihop sig och åker mot Aspen för att vinna den första X-Games-turneringen i CS:GO någonsin.
– Vi hade ett break efter DreamHack men sedan har det flutit på bra. Vi har praccat och kört hårt så det känns jättebra just nu. Jag hoppas vi kan knipa förstaplatsen, vilket jag också tror. Det känns verkligen så och vi kommer ge allt för att vinna turneringen, säger AWP-stjärnan.

Hur revanschsugna är ni efter senaste majorn?

– Väldigt revanschsugna. Och jag är väldigt sugen på att få min första internationella vinst. Sedan är det första gången i mitt liv jag åker utanför Europa, inte bara när det gäller att spela CS.

”MLG har alltid sett fett coolt ut”

Under torsdagen går ninjornas resa till Aspen via Island och sedan Denver innan de landar på X-Games, totalt 15 timmar. Men Maikelele verkar inte oroa sig för någon eventuell jetlag när turneringen sätter igång på fredagen. Och att spela på ett MLG-event är något han längtat efter.
– Som StarCraft 2-fan har jag följt de MLG-turneringarna och det har alltid sett så fett och coolt ut, man har velat vara där. Nu blir det första CS:GO-tävlingen så jag hoppas det kommer bli en sjukt bra turnering, vilket jag tror det kommer bli. De är kända för att de tar väl hand om alla spelare och arrangerar bra turneringar.

Som nybliven medlem i en av de mest kända esportorganisationerna i världen har han även fått se en annan sida av livet som proffs då han fått representera laget på en rad events.
– Jag lär mig saker hela tiden, både i spelet och utanför, hur man ska vara och bete sig när det är fans och stora sponsorer där. När man åker runt på shootouts och fanmöten och alltid ska visa upp en positiv sida, det är helt nytt för mig och därför är det kul och spännande.

”Svårt att toppfragga i det här laget”

Men huvudfokus för Maikelele har ändå varit att komma in i spelet med nya lagkamraterna och där har han och laget utvecklats sedan han gick med.
– Jag känner att jag börjar komma in mer och mer i allting. Man känner allihopa mer nu, hur folk fungerar in game. Själv pangar jag på och försöker göra mitt bästa hela tiden.

GeT_RiGhT blev nyligen korad till världens bäste av HLTV, hur känns det egentligen att du nuförtiden spelar i samma lag som sådana lirare?

– Det har blivit lite mer vant att man spelar med de man spelar med just nu. Klart man känner att man har bra stöd i ryggen hela tiden och personligen tycker jag det är rättvist att han fick priset om man kollar på alla turneringar som varit. I mina tidigare lag var jag alltid den som toppfraggade och gjorde avgörande saker, men det är lite svårt i det här laget som har de bästa i världen. Men det är bara att göra sitt och ge allt.

”Amerikanska lagen är bra på hemmaplan”

När X-Games drar igång i morgon kväll svensk tid ställs Ninjas in Pyjamas direkt mot danska Team Dignitas, sedan möter de även ”hemmalaget” Cloud9 och brasilianska Kabum i gruppen.
– Det är en tuff grupp med bra lag. Vi måste vara på topp och måste spela bra från start. Jag tror de första rundorna i första matchen har stor betydelse för hur det kommer att gå. Vi är bra på att vända tillbaka matcher och vi måste alltid hålla huvudet högt. Även om vi skulle ligga under med 0-7 ska vi kunna vända och vinna.

De lagen Maikelele säger att NiP har bäst koll på är två av huvudfavoriterna: Fnatic och LDLC.
– Men sedan är vi på Cloud9:s och de andra amerikanska lagens hemmaplan och de är kända för att vara bra där.

Hemlighetsfull om taktikerna

Inför turneringen pratade Friberg om hur NiP ska gå tillbaka till att fokusera på en ”hemmakarta” där de ska vara oslagbara. Och Maikelele pratade efter DreamHack Winter om hur han måste få upp självförtroendet för att känna sig trygg och ta de så viktiga entry fragsen som aggressiv AWP-spelare. Men när Maikelele får frågan om hur laget utvecklat taktiken kring honom efter hösten blir han plötsligt hemlighetsfull.
– Det får vi se på MLG, haha.

Fredag 21.00 – NiP vs Dignitas. Se hela schemat för X-Games här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport