CS:GO
English version

”Målsättningen är att bli Finlands bästa lag”

av Tobias Lundgren
Epiphany efter Rctic-segern.
Epiphany efter Rctic-segern.

Trots att de bytt tre medlemmar för bara några veckor sedan kunde Epiphanys nyrekryterade CS:GO-lag vinna Rctic-turneringen den gångna helgen.
I finalen mötte de tippade favoriterna Menace och lyckades besegra dem med 2-0.
– Vårt mål var att komma till finalen. Jag hade aldrig trott att vi skulle slå dem så, säger managern Jimmy ”Betrayed” Barendt till Aftonbladet Esport.

Epiphany signade sitt CS:GO-lag så sent som april då de plockade upp den finska rostern Trypants. Efter att ha gjort succé både i ESEA- och CEVO-ligorna online siktade de i helgen på seger under Rctics turnering med 1750 euro i förstapris.
Och där blev det en ny succé då laget gick genom turneringen med bara en enda kartförlust. I finalen ställdes de mot Menace, som många ansåg var storfavoriter, och efter 16-14 på Dust2 och 16-13 på Mirage kunde Epiphany titulera sig Rctic-mästare.
– Det kändes sjukt bra. De flesta hade trott att det skulle vara vi och Menace i finalen. Vårt mål var att komma dit, jag hade aldrig trott att vi skulle slå dem med 2-0, säger managern Jimmy ”Betrayed” Barendt.

”Målsättningen är att bli Finlands bästa lag”

Nu fortsätter laget satsningen mot att sätta Finland på CS-kartan igen. Förutom före detta 3DMax, numer Encore, har landet inte haft några CS:GO-lag som kunnat mäta sig med de största lagen, men det vill Epiphany ändra på.
– Kravet jag hade när vi signade dem var att jag ville ha ett lag som vill satsa och bli Finlands bästa och det är deras målsättning. Finland har bra spelare men problemet är att lag byter ut spelare för ofta och inte får någon kontinuitet.

”Behövs sponsorer för att skicka laget utomlands”

Hur stor chans tror du det är att ni kommer kunna tävla med elitlagen i framtiden?
– Det är rätt stor chans. Vi är med i ESEA main och planen är att vi ska gå in i CEVO main så online går det jättebra. Sedan scrimmar vi mot topplag i till exempel Tyskland. Men när det gäller lanevents söker vi sponsorer, för att skicka laget utomlands behövs det.

Vad betyder det att vinna sådana här events när det gäller sponsorer och att få åka till större lan utomlands?
– Det betyder väldigt mycket. Vår målsättning är att sätta stämpeln att sponsorer inte ska ha ett bättre lag att satsa på och sedan gå vidare därifrån.

Epiphany Interactive

Eetu ”sAw” Saha

Jussi ”gstus” Perala

Saku ”SAGGERTON” Jokinen

Lasse ”ZOREE” Uronen

Sami ”xseveN” Laasanen

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport