CS:GO
English version

Markeloff om att tappa s1mple: ”Det känns riktigt grymt att han lämnade”

av Simon Engstrand
Foto: Hltv.org
Foto: Hltv.org

FlipSid3 Tactics har kommit att bli ett av de mest lovande lagen i CS:GO, men framgångsresan fick en oväntat tvist när Aleksandr ”s1mple” Kostyliev dumpade laget på ESWC.
Enligt 1.6-legendaren Yegor ”Markeloff” Markelov var det dock ingen större förlust.
– Han skrek och bråkade hela tiden, säger stjärnan.

Yegor ”Markeloff” Markelovs karriär i CS:GO har haft sina upp och nedgångar. Han inledde resan med 1.6-kollegorna i Na’vi, men hamnade snart i en östeuropeisk ”shuffle” som tog honom till HellRaisers. Till sist landade han dock i FlipSid3 Tactics, laget som på senare tid kommit att bli ett av de mest lovande lagen i CS:GO-scenen. Markeloff räknades en gång i tiden som en utav de absolut största spelarna någonsin, men idag skulle få ge honom samma titel. Det verkar inte vara något som Markeloff själv bryr sig om.
– Jag är väldigt nöjd med mig själv, organisationen och att spela med mina lagkamrater. Jag njuter fortfarande av att spela och det är allt som är viktigt, säger veteranen till Aftonbladet Esport och fortsätter:
– En stor grej är att jag inte längre spelar AWP. Att jag hade sniperrollen var en anledning till att jag var så populär i 1.6.

AWP-stjärnans hårda kritik

På ESWC stod FlipSid3 för en utav sommarens största skrällar. I kvartsfinalen lyckades de nämligen ta sig segrande ur bataljen mot svenska favoriterna Ninjas in Pyjamas, bara för att direkt efter bli utslagna i semifinalen. Trots bragdvinsten, som kom fast än laget spelade med inhopparen Spencer ”Hiko” Martin, så var AWP-stjärnan Aleksandr ”s1mple” Kostyliev allt annat än glad. Efter förlusten publicerade han hård kritik mot kollegorna och dumpade sedan laget.
”Jag fattar bara inte hur man kan misslyckas med enkla grejer när man har spelat CS så lång tid”, skrev s1mple.

Enligt Markeloff var det dock ingen större förlust att s1mple lämnade, snarare tvärtom:
– Han är definitivt en otrolig spelare, med stort självförtroende och gudomligt aim. Jag skulle dock säga att han passar bättre för 1v1-spel som Quake. Anledningen att han lämnade är för att CS:GO är ett lagspel, och det är omöjligt att hela tiden spela på högsta nivå utan att göra några misstag, spelet handlar snarare om vilka som gör minst misstag. Han förstod helt enkelt inte det, säger Markeloff och fortsätter:
– Han skrek och bråkade med lagkamraterna hela tiden, och det skadade till exempel lagkemin väldigt mycket.

Hur känns det att inte spela med honom längre?
– Det känns riktigt bra att han lämnade, vi mår alla mycket bättre. Nu kan vi koncentrera på det personliga spelet och lagspelet, istället för att bråka med en toxic barnunge.

”ESL One kommer bli sjukt svårt”

Efter det europeiska offline-kvalet förra helgen stod det klart att FlipSid3 kammat hem en av de sista platserna till den stora major-turneringen ESL One Cologne. Inför evenemanget verkar dock Markeloff en gnutta pessimistisk.
– Det kommer bli sjukt svårt att ens ta sig till slutspel. Det är på grund av ESL reglerna och att det är bäst av en, där topp-seedade laget får välja sida på kartan. Det är ett gigantiskt övertag, speciellt i bäst av en, säger han och tillägger:
– Vårt mål är fortfarande att spela så bra vi kan, eller till och med bättre, och försöka nå slutspelet.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport