CS:GO

MLG arrangerar CS:GO-turnering under X-games

av Tobias Lundgren
csXGAMES

Det har hintats om turneringen flera gånger – men nu är Major League Gamings planer för CS:GO avslöjade. I januari kommer världens bästa spelare drabba samman under ESPN:s X-games i Aspen. – Att få in CS:GO på X-Games är ett stort kliv framåt och det kommer bli grymt, säger RoomOnFire-profilen Anders Blume om nyheten.

I flera månaders tid har Major League Gaming-chefen retat sina följare på Twitter med små hintar om att CS:GO skulle bli ett av den nordamerikanska organisationens tävlingsspel. Och nu har Sundance DiGiovanni fått gå ut med nyheten stort och brett, då MLG till slut avslöjat planerna att arrangera en CS:GO-tävling under nästa års X-Gamestävlingar i Aspen.

”Kommer höja esporten ytterligare”

Tävlingen med det nätta namnet MLG X Games Aspen Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) Invitational kommer spelas mellan den 23 och 25 januari nästa år och ha en prispott på 50 000 dollar. Europeiska topplag kommer flygas in och möta de bästa nordamerikanska lagen i en turnering som bland annat kommer sändas på ESPN och ABC. ”2014 var ett genombrottsår för esport i och med MLG-turneringen under X-Games i Austin, miljoner tittare på MLG.tv och över 71 miljoner människor som såg esport över hela världen. Vår X-Gamesdebut var en sådan succé att vi var tvungna att fortsätta och den här turneringen kommer höja esporten ytterligare”, skriver MLG-chefen i ett pressmeddelande.

”Ett stort kliv framåt”

RoomOnFire-profilen Anders Blume hyllar beslutet och menar att det är välbehövligt för den nordamerikanska CS:GO-scenen.
– MLG har en stor räckvidd, speciellt i Nordamerika där Counterstrike har en lång och stolt historia, men där spelet nu behöver en knuff i rätt riktning. Att få in CS:GO på X-Games är inte bara en knuff utan ett stort kliv framåt och det kommer bli grymt!

MLG har ännu inte släppt information om hur kvalen och inbjudningarna till lagen ska gå till, men enligt medarbetaren Adam Apicella kommer informationen att släppas snart.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport