CS:GO

Monsterinsatsen säkrar nykomlingarnas major-plats: ”Trodde inte vi skulle vinna”

av Simon Engstrand
eBettle

Alla som trodde på fransk överkörning av det polska uppstickarlaget eBettle fick snart ångra sig.
I winner bracket-finalen mot Titan bjöd de nämligen på hårt motstånd och kunde efter tre övertider vinna matchen, mycket tack vare galna prestationen från Bartosz ”Hyper” Wolnys.
– Speciellt med tanke på att han också callade är det en fantastisk prestation, sa Piotr ”peet” Ćwikliński efter matchen.

Det nyligen omrörda storlaget Titan, med överhuvudet Kévin ”Ex6TenZ” Droolans i spetsen, fick smaka på oväntat tufft motstånd i winner bracket-finalen mot polska eBettle. På den röd/vita fronten fanns bland annat namn som Bartosz ”Hyper” Wolny och Karol ”rallen” Rodowicz, båda väletablerade spelare som räknas till några av polens största talanger utanför jättelaget Virtus.Pro. Femman innehåller dock också några relativt okända namn och i jämförelse med superstjärnor som Richard ”Shox” Papillon var polackerna inte direkt några favoriter att gå segrande ur bataljen.

”Ett vackert tillfälle”

Alla som hade förutspått en enkel vinst för Titan fick snart ångra sig. eBettle ställde nämligen upp med en jättefajt som fick hela CS:GO-världen att djupa andetag. Matchen på Train togs hela vägen till trippel övertid och i sista sekund var det nykomlingarna från eBettle som drog det längsta strået, då de vann matchen med 25-23. Det resultatet har polackerna mycket att tacka Hyper för, som förutom att vara lagets in-game ledare också visade extrem individuell styrka med över 50 frags i bakfickan.
– Ett vackert tillfälle för laget. En enorm insats från ett lag som ingen trodde skulle ta sig hit, sa Lauren ”Pansy” Scott efter matchen.

Polackerna har därmed knipit en av de sista platserna till major-turneringen ESL One Cologne. En mörbultad Piotr ”peet” Ćwikliński ställde efter matchen upp i vinnarintervjun.
– När vi vann mot HellRaisers så kände vi att vi hade lite chans mot Titan, men ärligt talat trodde vi inte att vi kunde vinna, sa han och fortsatte:
– Jag trodde jag skulle få lite semester och resa någonstans, men nu när vi kvalat tror jag inte det kommer hända.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport