CS:GO

”Motar2k” om sina donationer: Jag skänker till underhållande och bra spelare

av Tobias Lundgren
pashachock
Pasha får ännu en donation. Totalt har motar2k skänkt över 25 000 dollar, drygt 175 000 kronor, till den polske stjärnan på bara några veckor.

De senaste månaderna har CS:GO-proffs fått stora donationer när de har streamat på Twitch.
Alla summor har kommit från samma person – motar2k – och han har sammanlagt skänkt över 350 000 kronor enligt honom själv.
Nu talar han ut i en forumtråd på HLTV för att stoppa alla rykten som sprids om honom.
”Om uppmärksamhet var mitt mål kunde jag ha bränt 20 000 dollar på en nattklubb i Vegas i stället”, skriver den mystiske välgöraren.

Sedan mannen med användarnamnet ”motar2k” dök upp i CS:GO-proffsens streams och började donera tiotusentals dollar åt gången har en rad rykten florerat om vem han egentligen är. De flesta har gissat på oljeshejk eftersom den lilla information han själv delgett är att han är från Dubai och han har tidigare delat bilder på sin exklusiva bilsamling, värd tiotals miljoner kronor, i sociala medier. När bilderna fick för stor spridning plockade han bort dem men ryktena om denne välgörare fortsatte spridas.

”Mina sociala medier är privata”

Nu har han själv bestämt sig för att bemöta vissa rykten och saker som sägs om honom. I en tråd på CS-forumet HLTV reder han ut en del missförstånd. Bland annat slår han tillbaka mot de som bara säger att han gör det för uppmärksamheten.
”Många säger att jag bara söker uppmärksamhet och de får tycka det om de vill. Jag har förklarat tidigare att anledningen bakom donationerna är att jag vill motivera andra att också donera. Om uppmärksamhet var mitt mål skulle jag lätt kunna åka till Vegas och bränna 20 000 dollar på en nattklubb. Jag försöker inte vara CS:GO:s Dan Bilzerian och alla mina sociala medier är privata”.

”Kommer aldrig acceptera donationer”

Vissa har även hävdat att donationerna är ett sätt att bygga upp en publik för att han själv ska börja streama och få donationer, något han avfärdar direkt.
”En del konspirationsteorier jag läst här är komiska. För de som tror att det är en smart affärsmodell, snälla starta inget företag och förlora era pengar. Jag kommer aldrig acceptera donationer från människor, så förklara hur jag ska få tillbaka de över 50 000 dollar jag skänkt hittills?”

”Pasha stod ut för mig”

Förutom Adil ”ScreaM” Benrlitom från Epsilon och Richard ”Shox” Papillon från LDLC som båda fått tiotusentals kronor av motar2k är det Jarosław ”pasha” Jarząbkowski från Virtus.Pro som mottagit största summorna från välgöraren, bland annat 15 000 dollar i en enda donation.
”Jag började spela CS för fem veckor sedan och blev fast. Några moderatorer sa åt mig att titta på olika spelare och donera om jag gillade vad jag såg. Pasha stod ut för mig eftersom han är en genuin kille som jag visste skulle använda pengarna till sin familj. Är det några jag önskar att jag inte hade donerat till? Absolut, men jag kommer inte nämna namn. Jag försöker donera till spelare jag tycker är bra och underhållande”.

Vill flyga friberg till Dubai för lektioner

Och förutom pasha har motar2k en svensk favoritspelare – Adam ”friberg” Friberg från Ninjas in Pyjamas.
”Jag är ett stort fan och har kollat på hans instruktionsvideor 100 gånger. Jag skulle lätt kunna flyga hit honom för privata lektioner men jag har fått höra att NiP har stora sponsorer så han behöver inte pengarna. Jag älskar hans spelstil och skulle vilja lära mig från honom”.

Kanske organiserar onlineturnering

Flera CS:GO-fans har även legat på motar2k och bett honom arrangera turneringar med enorma prissummor, men det verkar inte vara något han är intresserad av.
”Det verkar vara för mycket jobb och jag har inte kunskapen. Men jag kanske bildar ett CS-lag men jag måste göra research om vad som krävs. En annan idé jag har är att organisera en onlineturnering med prispengar för att få fram nya talanger som inte har upptäckts ännu”.

Och vem motar2k egentligen är kommer kanske aldrig avslöjas. Men han nekar bestämt att hans pengar kommer från olja och har medgett att han driver ett eget företag. Vilken bransch företaget verkar i är okänt.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport