CS:GO
English version

N0thing hyllar Dreamhack men sågar skärmarna: ”De som används just nu är inte tillräckligt bra”

av Björn Ehrnberg, Simon Engstrand
Jordan "n0thing" Gilbert under gruppspelet på Dreamhack Stockholm
Jordan ”n0thing” Gilbert under gruppspelet på Dreamhack Stockholm

Kvalet till årets tredje stora major i CS:GO spelas i Västberga strax utanför Stockholm.
16 lag är på plats för att göra upp om 8 platser, ett av dem är Cloud9 som besegrade Team ROCCAT i lagets första match.
Men det är samtidigt ett Cloud9 som riktar kritik mot valet av skärmar på eventet.
– De som används just nu är inte tillräckligt bra, säger Jordan ”n0thing” Gilbert till Aftonbladet Esport efter amerikanarnas seger.

Vid skrivande stund har Cloud9 precis vunnit över finska Team ROCCAT i en spännande första drabbning under Dreamhack Stockholm. Det amerikanska laget var ytterst nära att förlora på klassiska Dust2 men lyckades sedan göra processen kort på Cache och är nu klara för en match som kan se dem kvalificera för årets tredje major i CS:GO.

”Riktigt bra event”

Gruppspelet i Dreamhack Stockholm avgörs i Västberga utanför Stockholm där lagen spelar i bäst-av-tre-matcher. Även om Jordan ”n0thing” Gilbert hyllar eventet och det Dreamhack gör för spelarna, riktar han en hård känga mot valet av datorskärmar.
– Dreamhack arrangerar ett riktigt bra event. De ser till att vi är på tid och att alla får bra uppvärmning innan matcherna. Studion är bra och de tar bra hand om oss. Det enda som stör mig är detsamma som jag kände under Dreamhack Valenica vilket är EIZO-monitorerna. Inte personligt mot EIZO som företag för jag hörde att de är på väg att släppa en ny skärm, säger n0thing och fortsätter:
– Om någon från EIZO läser det här så skulle jag uppmana er att släppa den nya monitorn innan nästa major för att det skulle göra turneringen mycket bättre. De skärmarna som används just nu är inte tillräckligt bra och som det låter kommer er nästa monitor att vara riktigt bra så jag ser fram emot att spela på den, ju tidigare desto bättre.

”Så klart tråkigt”

Dreamhack berättar för Aftonbladet Esport att de för en ständig dialog med spelare, partners och hårdvarutillverkare för att justera eventuella problem. Dock avslöjar Fredrik Nyström på Dreamhack att det ännu inte finns ett uttalat datum då utrustningen kan komma att uppgraderas.
– Det händer att vissa spelare inte är nöjd med den utrustning som vi tillhandahåller, det är så klart tråkigt, säger Nyström.

En annan törn i sidan som communityt och proffsen upplevt under majorturneringarna är de ständiga BO1-matcherna under gruppsspelsfaseran. Något som vi inte behöver genomleva under Dreamhack Stockholm och som väntat är det något som n0thing är positiv till.
– Jag tycker om att Dreamhack använder sig av B03. Som jag sa, Dreamhack arrangerar ett riktigt bra event. De, liksom ESL, börjar göra så att spelare börjar förvänta sig väldigt hög kvalitet under turneringar. Förhoppningsvis får vi färre Gamers Paradise och fler turneringar i likhet med Dreamhack i vårt community.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport